Британецът Камерън Нори преодоля болките от стари и нови контузии

...
Британецът Камерън Нори преодоля болките от стари и нови контузии
Коментари Харесай

Скандинавците Рууд и Руне продължават в Мелбърн, Нори смаза перуанец

Британецът Камерън Нори преодоля болките от остарели и нови травми и минава във втория кръг на Откритото състезание на Австралия, откакто отнесе в три сета Хуан Пабло Варияс (Перу). Първата ракета на Англия се отдръпна от шампионата в Оукланд предходната седмица тъкмо преди четвъртфинала поради проблем с лявата китка, само че в този момент сподели класа и победи перуанския си съперник с 6:4, 6:4, 6:2.

Намиращият се на 81-о място в ранглистата на АТР Варияс през предходната година изтеза оптимално Александър Зверев в първия кръг, пращайки мача в пет сета. А на Ролан Гарос няколко месеца по-късно стигна до четвъртфинал.

Нори изглеждаше малко неуверен първоначално, само че се приспособи към ритъма на дълги разигравания от главната линия и най-сетне се възползва от шестата си опция да пробие сервис в петия гейм, повеждайки с 6:4 в първия сет. Във втория му беше много по-лесно, защото небрежно дръпна с 5:1. Варияс опита да реагира и взе три следващи гейма, само че третия сет беше за британеца без особени компликации.

Номер 11 при мъжете Каспер Рууд (Норвегия) също нямаше особени проблеми да премине първия кръг и победи в три сета Алберт Рамос-Виньолас (Испания) с 6:1, 6:3, 6:1. На Рууд бяха нужни малко повече от два часа, с цел да се оправи със противника си, вкарвайки му 11 аса против 2. Норвежецът избави и четирите точки за пробив, против които се изправи, и завоюва 34 от 41 точки от първи сервис. А след края на срещата съобщи, че Откритото състезание на Австралия е обичаният му шампионат.

Доста е топло, тъй че задачата ми беше да не извозвам доста време на слънце. Въпреки някои неща, които не са съвършени, атмосферата „ си коства всичко, с публиката и страховит град като Мелбърн, е ужасно да играя още веднъж тук “, съобщи Рууд след края на срещата.

Датчанинът Холгер Руне, който е номер 8 в решетката на мъжете, също се класира, въпреки да изпитваше в избрани моменти на мача компликации против японеца Йошихито Нишиока – 6:2, 4:6, 7:6 (3), 6:4. Мачът продължи 3 часа и 25 минути, като в първата част нямаше особени проблеми за датчанина. Нишиока, който е номер 61 в ранглистата, даде сериозен отпор във втория и третия сет. Най-напред изравни за 1-1 сета при 2:3, взимайки подаването на скандинавеца. Той можеше да пробие още в началния гейм на сета, само че пропусна шанса си, само че откакто поведе не позволи да бъде подравнен. За 6:4 избави една точка за пробив и осъществя първия си сет-пойнт с удар по диагонала. В третия сет Руне се измъкна безусловно през „ иглени уши “, като и двамата не разрешиха да изгубят подаванията си. В тайбрека Руне поведе с 3:1 и по-късно с 5:2, с цел да оформи триумфа си. Четвъртият сет стартира с пробив на сметката на гения от Дания. Впоследствие, той затвърди пробива безпроблемно и по този начин без напрежение затвори мача.

Томи Пол (САЩ), номер 14 в схемата, имаше много по-лесен път и отнесе в три сета Грегоар Барер (Франция) с 6:2, 6:3, 6:3. Още от първата минута френският тенисист имаше проблеми със мощния начален удар на Томи Пол и по този начин и не откри отговор.

Талон Грийкспор (Нидерландия), номер 28 в подреждането на схемата, мина през Роман Сафиулин (Русия) с 2:6, 3:6, 7:6 (3), 6:4, 7:5, а младата вяра на Франция Артюр Фис отнесе Иржи Весели (Чехия) с 4:6, 7:5, 6:2, 6:2. Още един британец прогресира към втория стадий – Джак Дрейпър, който се оправи с Маркос Хирон (САЩ) с 6:4, 3:6, 4:6, 6:0, 6:2. Артюр Казо (Франция) в профил сърбина Ласло Джере с 6:2, 6:7 (3), 6:2, 3:6, 6:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР