Брезово. Правителството отпусна 1 286 625 лева за авариен ремонт

...
Брезово. Правителството отпусна 1 286 625 лева за авариен ремонт
Коментари Харесай

Кметът на Брезово Христо Енков: Общината има готовност да започне ремонта на стената на язовира при село Чехларе веднага, след като стане ясен изпълнителят

Брезово. Правителството отпусна 1 286 625 лв. за спешен ремонт на язовира при село Чехларе, който главно зарежда селото с питейна вода през лятото, заяви за Радио „ Фокус “ - Пловдив кметът на Община Брезово Христо Енков. Средствата са обезпечени по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Енков заяви, че стената на язовира се е пробила откъм дъното, което е наложило правенето на план за възобновяване на язовира. Проектът е изработен от компания още през месец юли предходната година. През това време е била оповестена и социална поръчка за реализатор на ремонта. тъй че Община Брезово има подготвеност да стартира ремонта на стената на язовира незабавно, откакто стане явен изпълнителят. До края на седмицата се чака и строителното позволение.

Енков сподели още, че Чехларе е малко селце, което се радва на доста гости през лятото, защото притегля курортисти, като с разрешаването на казуса с питейната вода оживлението там още веднъж ще е реалност.

Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР