Брекзитът е повод за притеснения и терзания за британската политическа

...
Брекзитът е повод за притеснения и терзания за британската политическа
Коментари Харесай

Четирима от десет британци казват, че в психологически план са засегнати от Брекзит

Брекзитът е мотив за терзания и терзания за английската политическа класа, само че и за поданиците на английската кралица. Това излиза наяве от допитване, оповестено през днешния ден. От данните излиза наяве, че четирима от 10 британци изпитват яд, изтощение или безпокойствие с приближаването на крайния период за излизане на страната от Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

43% % от интервюираните споделят, че изпитват изтощение, 39 % - яд, а 17 % - мощен стрес през последните 12 месеца, демонстрира изследването, осъществено по поръчка на Дружеството за психологично здраве измежду 1800 английски жители. Малко над една четвърт от интервюираните (26 процента) декларират обаче, че не са обезпокоени от бъдещото излизане от Европейски Съюз макар риска от Брекзит без договорка.

Самият Брекзит обаче не провокира голям възторг у британците. Едва 9 % от интервюираните виждат в него мотив за вяра, а 3 % - мотив за наслада. Само 2 % са уверени, че процесът ще има сполучлив край.

"От нашето допитване излиза, че политическата среда, в частност Брекзитът, има влияние върху живота на милиони хора ", споделя Марк Роуланд, шеф на Асоциацията за психологично здраве. "Макар че някои от резултатите може да са обезпокоителни, има и положителни вести - макар заобикалящото ги безпокойствие, множеството от хората наподобява са способни да овладеят обстановката и една четвърт от тях декларират, че Брекзитът не поражда у тях някакво по-особено неспокойствие ", добавя Роуланд.

Изследването демонстрира, че Брекзитът може да е в основата на фамилни различия. Това са споделили 19 % от интервюираните. В географски проект от анкетата излиза наяве, че колкото повече се доближаваме до Лондон, толкоз повече хората са обезпокоени от Брекзит, макар че въздействието му ще бъде евентуално по-малко върху мегаполисите и близките региони, споделя Роуланд. Повечето от жителите на Лондон гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз на референдума през юни 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР