Брекзит вероятно е една от причините британският оператор да концентрира

...
Брекзит вероятно е една от причините британският оператор да концентрира
Коментари Харесай

Българската база на британските камиони

Брекзит евентуално е една от аргументите английският оператор да концентрира старания в развиването на българска база

[Капитал] Още по тематиката
" Волво груп " влага 3 млн. лева в сервизен център край Пловдив

Общите капиталовложения в разширение на мрежата на компанията през последните години доближават 12 млн. лева
26 юни 2018
Хумус от Севлиево в Qatar Airways

Опакованата близкоизточна храна отваря вратите на света за " Вернада "
17 юни 2018
Две е повече от едно

Възраждането на област Габрово минава през локална интензивност, ексцентрични хрумвания и общи дейности на Габрово и Севлиево
11 юни 2018 Статията е част от специфичното издание на " Капитал Градовете: Габрово ". Всички текстове по тематиката може да откриете тук.

" Преди малко повече от три години бях потърсен от Eddie Stobart по рекомендация на мои сътрудници от друга огромна транспортна компания в Холандия. В началото бяхме показани като план и капацитет за развиване на изток. По това време Прага бе границата на развиване в източна посока ", споделя Иван Шишков. Днес тази граница е много друга, ненапълно с помощта на него. Шишков е управител на " Еди Стобарт лоджистикс България ".

Дружеството е записано през август 2015 година в дребен офис с трима души и десетина водачи в Севлиево. Днес то се обитава в нова независима постройка от 400 кв.м, в която работят 22-ма чиновници офис личен състав и управляват близо 90 водачи. Към момента " Еди Стобарт лоджистикс България " ЕООД оперира с 51 влекача. " От стартирането на представителството ни до през днешния ден успяхме да се наложим в интернационалната ни конструкция и продължаваме да го вършим с всеки минал ден ", споделя пред " Капитал " Шишков.

Eddie Stobart е един от най-известните английски карго оператори и дава всевъзможни решения за сухопътен превоз в цяла Европа. Предлага и интермодални и въздушни решения за превоз, само че на този стадий единствено на територията на Англия. Компанията има ясно обрисувана ниша в транспорта на коли, която е по-добре развита в представителствата в Белгия, Холандия и Чехия.

" На фона на огромната конструкция представителството ни в Севлиево се отличава с интернационалните си благоприятни условия за сухопътен превоз. Заедно с сътрудниците ни от Чехия и Румъния сме фокусирани точно в индустриалното карго с доставки в разнообразни страни в цяла Европа ", прецизира Шишков. Той е виновен за отварянето на отделение и в Румъния, както споделя, " за бързо развиване на района и систематизиране на риска ".

Потенциалът и желанията

Резултатите, които " Еди Стобарт лоджистикс България " демонстрира все още, спомагат за упоритостта на мениджмънта за разширение на активността. В ход е централизирането в България на някои от процесите за цяла Европа (без Великобритания). През 2017 започва планът за създаване на екип Customer service, който поддържа 24/7 връзка с сътрудниците на компанията от името на всички европейски сдружения на компанията в съответния бранш.

В началото на март тази година " Еди Стобарт лоджистикс България " започва и централизирано въвеждане на данни от екипа в главната система, с която се работи. В развой на въвеждане е и на централизирано фактуриране, както и други финансови услуги.

За това повода е Брекзит. С излизането на Англия от Европейски Съюз компанията ще има потребност от база в съюза. " Изминалата 2017 беше сложна година за нас в цяла Европа, само че успяхме да запазим позитивни трендове посредством най-много на последните месеци от годината. Претърпяхме огромна смяна в мрежата си от клиенти, което докара до доза напрежение и промени в структурата ни, само че това на собствен ред ни оказа помощ да станем още по-добри. Очакванията и проектите ни за 2018 година са високи, свързани са с това да се фокусираме точно върху разширение на мрежата си от клиенти и през тази година. Възнамеряваме да развиваме и търговски връзки в района ", заключи Иван Шишков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР