Брекзит ще заздрави, а няма да отслаби връзките на Великобритания

...
Брекзит ще заздрави, а няма да отслаби връзките на Великобритания
Коментари Харесай

Тереза Мей с призив към поляците да не напускат Великобритания след Брекзит

Брекзит ще заздрави, а няма да отслаби връзките на Англия с Полша. Това обръщение се чака да насочи английският министър председател Тереза Мей на започващото през днешния ден посещаване във Варшава, където тя ще оповести проекти за по-голямо съдействие в региона на защитата и сигурността.

Полша ще продължава да бъде от огромно значение за Англия откакто Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, поради споделената история и полезности. Това се чака да съобщи Тереза Мей пред нейния сътрудник Матеуш Моравецки. Предлаганото ново съглашение за защитата ще бъде мощен знак на съдействието. Този контракт ще бъде второ по рода си двустранно съглашение за защитата с европейски съдружник по-късно с Франция.

Великобританя също така ще поддържа самодейността за заглушаване на съветската агитация в района. Предвиждат се 5 милиона паунда от английска страна за финансиране на взаимен проект за справяне с съветската дезинформация.

Наскоро Тереза Мей прикани 980-те хиляди поляци, пребиваващи във Англия, да останат след Брекзит.

По време на визитата във Варшава Тереза Мей ще бъде съпроводена от значими членове на кабинета, измежду които външния министър Борис Джонсън, министъра на финансите Филип Хамънд и министъра на защитата Гавин Уилямсън. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР