Брекзит, протестите във Франция и отслабването на политическите позиции на

...
Брекзит, протестите във Франция и отслабването на политическите позиции на
Коментари Харесай

Св. Терзиев: Можем да пострадаме от Брекзит и протестите във Франция

Брекзит, митингите във Франция и отслабването на политическите позиции на немския канцлер Ангела Меркел, са притеснителни събития преди евроизборите през идната година. Това уточни в студиото на „ Лице в лице ” журналистът Светослав Терзиев.
Това става единствено 5-6 месеца преди европейските избори, които доста могат да трансформират политическата физиономия на Европа. В евроизборите се чака огромно усилване на позициите на националистите, които са за по-слаба Европа, разпада на Европейски Съюз. Двете мощни сили – Англия и Франция, като прибавим и слабата Меркел в Германия, виждаме, че те не са в положение да овладеят положението”, разяснява Терзиев.

Според журналиста, у нас би трябвало да се тормозим от тези събития. По думите му, България не може да въздейства на тези световни процеси, само че може да бъде повлияна от тях и да пострада.

„ Тереза Мей е в Брюксел, не с цел да предоговори съглашението за излизане от Европейски Съюз, тя желае анекс, който да пояснява по друг метод обособени клаузи и да избави себе си. След 21 януари Англия може да бъде изправена пред едни предварителни избори и Мей да не успее да овладее обстановката. Тя е слаба в своята партия, лейбъристите не се намесват в този развой и я оставят да си потъне”, сподели Терзиев.

Оставка на френския президент Еманюел Макрон преди евроизборите няма да докара до нищо хубаво, счита журналистът и добави, че другите партии няма да възстановят позиции, в случай че той не е на власт.

„ Това не значи връщане на власт на обичайна десница и левица. Казваме, че партията на Льо Пен е извънредно дясна, само че това е една работническа партия – това е нейният електорат, тъй като комунистите и социалистите изгубиха въздействие във Франция”, сподели журналистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР