Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че синът му и външният

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че синът му и външният
Коментари Харесай

Бразилският външен министър и синът на Болсонаро са на посещение в САЩ заради амазонските пожари

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че синът му и външният министър са на посещаване в Съединени американски щати да обсъдят възможна американска помощ за справяне с амазонските пожари, съобщи Асошиейтед прес.

Болсонаро сподели, че е помолил президента Доналд Тръмп за помощ, а Тръмп е декларирал, че не може да вземе решение, преди да е изслушал гледната точка на Бразилия.

Синът на президента Едуардо Болсонаро, който е народен представител, и външният министър Ернесто Араужо са в Съединени американски щати за среща с Тръмп, сподели бразилският държавен глава. Болсонаро обмисля да номинира сина си за дипломат в Съединени американски щати, само че кандидатурата му би трябвало да бъде одобрена от горната камара на бразилския парламент.

Насърчителните изявления на Тръмп за Болсонаро и оправянето му с горските пожари в Амазония са в внезапен контрастност с рецензиите от френския президент Еманюел Макрон и други европейски водачи, отбелязва АП.

Предложена помощ от Групата на седемте в размер на 20 милиона $ за справяне с амазонските пожари буксува, откакто Болсонаро изиска първо Макрон да се извини за свои изявления. Макрон беше подложил на подозрение до каква степен може да се има доверие на бразилския президент и ангажираността му да опазва околната среда.

"Цяла Европа взета дружно няма на какво да ни учи за опазването на околната среда ", съобщи бразилският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР