Бразилският президент Жаир Болсонаро (на главната снимка) обвини чилийския си

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро (на главната снимка) обвини чилийския си
Коментари Харесай

Жаир Болсонаро: Президентът на Чили запали метрото в столицата на страната си

Бразилският президент Жаир Болсонаро (на основната снимка) упрекна чилийския си сътрудник Габриел Борич, че е запалил метрото в столицата на страната му Сантяго де Чили, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В неделя вечерта, по време на първия кандидатпрезидентски спор преди изборите на 2 октомври, крайнодесният бразилски държавен глава загатна, че определеният през ноември ляв държавен глава на Чили е участвувал в митингите през 2019 година



Габриел Борич

Бунтът, стартират от младежи против повишението на цената на билета за метрото, бързо прерасна в дейности, съпроводени с принуждение, и няколко метростанции в столицата Сантяго бяха опожарени.

По този метод Болсонаро искаше да нападна и главния си противник - левия Луиз Инасио Лула да Силва, който е любимец в изследванията на публичното мнение.

Президентът на Бразилия упрекна съперника си и сподели: Лула поддържа президента на Чили, този, който подпали метрото и вижте накъде върви Чили.

Преди това Болсонаро изброи на кои неотдавна определени леви държавни управления в Латинска Америка е дал поддръжката си Лула, като да вземем за пример на Густаво Петро в Колумбия.

Заради изявлението на Болсонаро външното министерство на Чили привика посланика на Бразилия. " Смятаме тези изказвания за доста съществени. Очевидно е, че това е изцяло погрешно и съжаляваме, че двустранните връзки се употребяват и поляризират в избирателен подтекст посредством дезинформация и подправени вести ", сподели чилийският министър на външните работи Антония Урехола Ногера.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР