Бразилският президент Жаир Болсонаро атакува коронавирусните ваксини, заявявайки, че ваксината

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро атакува коронавирусните ваксини, заявявайки, че ваксината
Коментари Харесай

Болсонаро обяви: Ваксината на Пфайзер може да превърне ваксинираните в брадати жени или крокодил!

Бразилският президент Жаир Болсонаро нападна коронавирусните ваксини, заявявайки, че имунизацията на Пфайзер може да трансформира имунизираните в " брадати дами " или " крокодили ", съобщи Франс прес.

" В контракта на Пфайзер е казано доста ясно: ние не отговаряме за никакви странични резултати. Ако се превърнеш в крокодил, това е твой проблем ", сподели бразилският държавен глава в тирада в Порто Сегуро, имайки поради имунизацията, създадена от Пфайзер и Бионтех, тествана в Бразилия и към този момент употребена в Съединени американски щати и Англия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако станеш супермен, в случай че на някоя жена стартира да ѝ пораства брада, или някой мъж стартира да приказва с мекушав глас, те нямат нищо общо с това ", добави провокативно крайнодесният водач.

Въпреки нежеланието на президента през вчерашния ден Върховният съд на Бразилия направи имунизирането против Ковид-19 наложително, само че не и " наложително " в страната с максимален брой мъртви след Съединени американски щати. Жертвите в Бразилия са близо 185 000. Това значи, че управляващите няма да могат да употребяват мощ, с цел да принудят обещано лице да бъде имунизирано, само че ще могат да наложат санкция или да му забранят да върви на избрани публични места.

" Ваксината, откакто бъде сертифицирана от регулаторната организация, ще бъде налична за всички, които желаят. Но аз няма да се имунизирам ", съобщи Жаир Болсонаро. " Някой споделят, че давам неприятен образец. Но на идиотите и малоумниците, които споделят това, давам отговор, че към този момент се заразих с вируса, имам антитела, за какво да се имунизирам ", добави той, пренебрегвайки случаите на наново заразяване, регистрирани по целия свят, в това число в неговата страна.

Вчера в Бразилия бяха регистрирани над 1000 смъртни случая, за пръв път от 30 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР