Бразилската Национална агенция по санитарен надзор е получила първа заявка

...
Бразилската Национална агенция по санитарен надзор е получила първа заявка
Коментари Харесай

Ваксина срещу COVID-19 пред регистрация в Бразилия |

Бразилската Национална организация по хигиеничен контрол е получила първа поръчка за регистрация на ваксина против новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Препаратът е на британско-шведската фармацевтична компания " АстраЗенека ", цитира организацията информация на тв канал " Глобо ".

Процедурата по регистрация ще премине по признатата от регулатора опростена скица, в границите на която е понижено количеството на изискваната първична документи за имунизацията против ковид, припомня тв каналът.

На този стадий експертите от организацията вършат оценка на първите резултати от доклиничните тествания. В случай че бъде доказана сигурността и успеваемостта на препарата, процесът на регистрация може да бъде интензивен.

В края на юни бразилското министерство на опазването на здравето контракти взаимни проучвания и локализиране в страната на произвеждане на имунизацията, създадена от университета Оксфорд и " АстраЗенека ". В тестванията на този препарат участваха 10 хиляди доброволци в Бразилия.

В страната се организират тествания и на имунизациите срещу COVID-19 на китайската компания " Синовак Биотек ", на немската " Бионтех ", на американската " Пфайзър " и на фармацевтичната компания на " Джонсън енд Джонсън ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР