Бразилия записа пета поредна победа в световните квалификации. Селесао спечели

...
Бразилия записа пета поредна победа в световните квалификации. Селесао спечели
Коментари Харесай

5 от 5 за Бразилия в световните квалификации

Бразилия записа пета поредна победа в международните квалификации. " Селесао " завоюва с 2:0 против Еквадор вкъщи. Тимът на Тите стигна мъчно до трите точки, като и двете попадения бяха осъществени през второто полувреме. В игра за гостите в последния четвърт час се появи нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо, който размени Енер Валенсия.

На ст. " Жозе Пинейро Борда " в Порто Алегре бразилците владееха самодейността преди почивката и сътвориха две положителни голови обстановки, разкрили се пред Габриел Барбоса и Неймар, вратарят на Еквадор Александер Домингес обаче се оправи. Впоследствие попадение на Габриел не бе зачетено поради засада.

Бразилците въпреки всичко взеха своето през втората част. В 65' Ричарлисон бе изведен от Неймар и откри резултата. Четири минути преди края Габриел Жезус падна в наказателното поле. Първоначално реферът Алексис Ерера (Венецуела) не отсъди дузпа, само че по-късно прегледа ситуацията благодарение на системата за видеоповторения (VAR) и уточни бялата точка. Зад топката застана Неймар, който бе прецизен, оформяйки крайното 2:0.

Снимка: Getty Images

С триумфа Бразилия събра 15 точки и оглавява групата, като към този момент има 4 повече от втория Аржентина. Еквадор е на трета позиция с 9 точки. В идващия кръг от квалификациите за мондиала през 2022 година Еквадор приема последния Перу, до момента в който Бразилия гостува на Парагвай.

Междувременно се чака " Селесао " да разгласи решението си за присъединяване в Копа Америка. Играчите, водени от капитана Каземиро, са подготвени да бойкотират шампионата поради единодушието на локалните управляващи страната да бъде хазаин. Ситуацията с разпространяването на ковид в Бразилия остава тежка, а съгласно информации Аржентина и Уругвай също са подготвени да се откажат от конкуренцията.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР