Бразилия забрани повечето законни форми на използване на огън за

...
Бразилия забрани повечето законни форми на използване на огън за
Коментари Харесай

Бразилия временно забрани законното изгаряне на растителност за разчистване на земи

Бразилия забрани множеството законни форми на потребление на огън за почистване на земи, за битка с пожарите, опустошили елементи от Амазония, съобщи Асошиейтед прес.

Указът, с който се вкарва възбраната със период 60 дни, беше подписан през вчерашния ден от президента Жаир Болсонаро след интернационалните рецензии за неговия метод за справяне с екологичната рецесия. Двумесечният интервал съответствува със сухия сезон, когато нормално се палят пожари.

Указът разрешава потреблението на огън в някои случаи, в това число когато това се счита за потребно за растителността и в случай че огънят бъде разпален от локални поданици, които се занимават със земеделие, с цел да се прехранват, осведоми Българска телеграфна агенция.

Не е ясно до каква степен дейно бразилската страна може да наложи спазването на 60-дневната възбрана, отбелязва АП.

В Парагвай в това време излетя първият аероплан за битка с пожарите, опустошаващи Амазония, финансиран с отпуснатата от Г-7 финансова помощ, заяви Франс прес, цитирайки френското президентство.

Летателният уред ще бъде употребен за битка с пожарите в Парагвай в съгласуваност с Чили.

Очакваше се часове по-късно в района да стартират да изхвърчат и други самолети за битка с пожарите, доста от които ще се насочат към тежко засегнатата Боливия.

Първоначалната оценка на потребностите на страните от Амазония сподели, че би трябвало да бъдат наети самолети за битка с пожарите, които да изливат вода в горящите региони. В понеделник Г-7 разгласи, че отпуска незабавна финансова помощ от 20 милиона $. Операцията се координира от Чили.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР