Бразилия и Швейцария продължават напред на МондиалаБразилия победи Сърбия с

...
Бразилия и Швейцария продължават напред на МондиалаБразилия победи Сърбия с
Коментари Харесай

Бразилия и Швейцария продължават напред на Мондиала
Бразилия

Бразилия и Швейцария не престават напред на Мондиала
Бразилия победи Сърбия с 2:0 на стадион “Спартак ” в Москва и си обезпечи първото място в група Е на Мондиал 2018. Напред от тази група продължава и Швейцария след тъждество 2:2 с новобранеца Коста Рика.

На треньора на Бразилия Тите му се наложи да прави насилствена промяна в самото начало на мача в столицата и в 10-ата минута Фелипе Луис влезе на мястото на контузилия се Марсело, който бе един от най-хубавите играчи на своя тим в предните две срещи.

В 25-ата минута бразилците сътвориха първата си сериозна опция в мача, само че удар на Неймар бе париран от сръбския вратар Владимир Стойкович.

Селесао нанесе първия си удар в дуела в 36-ата минута - Филипе Коутиньо със страховит пас изведе Паулиньо на добра позиция, а полузащитникът на Барселона трансферира Стойкович и откри резултата.

Сърбия се нуждаеше от наложителна победа, с цел да премине групите на Мондиала и се опита да се надиграва с именития си противник, само че през първите 45 минути не съумя да нанесе нито един удар в очертанията на бразилската врата и действително не сътвори никаква работа на Алисон.

В началните минути на втората част сърбите още веднъж се пробваха да наложат напън, а Бразилия изчакваше своите шансове на контраофанзива и при един от тях Неймар се озова на добра позиция, само че Стойкович отби в корнер.

Малко по-късно Сърбия сътвори първото си съществено състояние в мача и тъкмо след час игра Александър Митрович можеше да изравни, само че ударът му с глава бе париран с крайник от Тиаго Силва.

Бразилия ликува още веднъж в 68-ата минута, когато след корнер точно Тиаго Силва се извиси над всички и с глава не даде никакви шансове на вратаря на балканския тим. Голът на бранителя пречупи дефинитивно Сърбия, а Бразилия игра за феновете до края.

В другия мач от групата, игран в Нижни Новгород пред 43 300 фенове, Швейцария и Коста Рика не излъчиха победител - 2:2.

Блерим Джемайли даде преднина на “кръстоносците ” в 37-ата минута, Кендал Уостън изравни в 56-ата, а Йосип Дърмич даде преднина на Швейцария с прецизен изстрел две минути преди края на постоянното време. Костариканците обаче изравниха в спомагателните минути - Брайън Руис от дузпа стреля в гредата, топката се отклони от гърба на швейцарския вратар Ян Зомер и влезе в мрежата му.

Бразилия в 1/8 финалите ще спори с Мексико, а Швейцария с Швеция.

Крайно класиране в група Е:

1. Бразилия - 7 точки

2. Швейцария - 5

3. Сърбия - 3

4. Коста Рика - 1. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР