Братята Захари и Явор Бахарови за първи път застават един

...
Братята Захари и Явор Бахарови за първи път застават един
Коментари Харесай

Захари Бахаров Срещу Брат Си Явор

Братята Захари и Явор Бахарови за първи път застават един против различен в битката за най-престижните награди „Икар“, стана ясно на конференция в „Перото“ през вчерашния ден. Разликата е единствено в това, че Захари е номиниран за основна мъжка роля, а Явор за поддържаща.

„Аз ще го взема, ти ще ми ръкопляскаш“, пошегува се с по-големия си брат Явор малко откакто разбра, че двамата с батко му ще имат достойнството да вземат статуетката „ Икар “.

Иначе представлението „Танцът Делхи“ на Галин Стоев в Народния спектакъл води по номинации за премията на Съюза на артистите. По традиция статуетките за достижения в театралното изкуство ще бъдат връчени в Деня на театъра – 27 март, в Народния спектакъл, а актьорите Иван Иванов и Васил Михайлов ще получат почетните награди за изцяло творчество.

Стоев, Стайко Мурджев и Явор Гърдев си оспорват премията за постановка, надлежно за „Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев в Народния спектакъл, „Еквус“ от Питър Шафър в Младежкия спектакъл и „Пияните“ още веднъж от Вирипаев, само че в „Зад Канала“.

Представлението на Стоев, с което той се показа и на новия си пост като артистичен шеф на театъра в Тулуза, Франция, има цели две номинации за основна женска роля – на Радена Вълканова и Радина Кърджилова, поддържаща женска роля – София Бобчева, сценография (Никола Тороманов), майсторско техническо реализиране, написа „България днес“.

Друг театър със съществено наличие в номинациите е „Лисичета“ от Лилиан Хелман на Бина Харалампиева още веднъж в Народния спектакъл, с номинации за водеща женска и мъжка роля (Теодора Духовникова и Иван Юруков) и поддържаща женска – за Ана Пападопулу. Постановките на Народния спектакъл водят с общо 10 номинации. За основна мъжка роля са номинирани още Захари Бахаров за осъществяването си като Бае Славе в „Чамкория“ и Мариус Куркински за авторския му моноспектакъл „Черното пиле“ по разкази на Николай Хайтов.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР