Бракове се сключват за вечността. Или на ужким. Има българки,

...
Бракове се сключват за вечността. Или на ужким. Има българки,
Коментари Харесай

Фиктивен брак с жена от България - печалбата е до 7000 евро

Бракове се подписват за вечността. Или на ужким. Има българки, които посредством мним брак обезпечават на чужденци входна виза за Европейски Съюз. От такава договорка се печелят доста пари, предава Deutsche Welle.

През 1996 година 3% от фамилните двойки в Германия са били от разнообразни националности. През 2017 година те са към този момент 7%. Любовта е събрала огромна част от тях, само че не всички. Браковете за приемане на позволение за престой в Германия са все по-чест феномен. Не единствено германци и германки се включват в тази скица за печелене на пари, само че и жители на Европейския съюз - постоянно българки и гъркини.

Най-често сходни фиктивни бракове подписват жители на Китай, Пакистан, Виетнам, Индия и други азиатски страни. Германските управляващи знаят, че броят на фактически подписаните фиктивни бракове е доста по-голям от разкритите: доста от тях въобще не попадат в полезрението на службите поради липса на задоволително информация и опит.

Изпитан способ за трафик на хора

Германската престъпна полиция в това време счита фиктивните бракове за " важен способ ", употребен от трафикантите на хора. През 2018 година е регистриран растеж на разкритите престъпни бракове с близо 84%.

През февруари тази година пред съда в Щутгарт бяха изправени трафиканти и медиатори от Индия и Германия. Те са били арестувани през месец май 2019 година в разнообразни градове на провинциите Баден-Вюртемберг и Саарланд.

Обвиняемите са организирали минимум 39 незаконни бракосъчетания в интервала юни 2014 - май 2019 година. Основно сред мъже от Индия и Пакистан и дами от България и Гърция. " Нелегалната облага от всеки сходен брак възлиза на към 25 000 евро ", разяснява представител на полицията в Щутгарт. Участващите в схемата жители на Европейски Съюз, множеството от които са дами, също извличат облаги. По данни на проверяващите, те получавали до 7 000 евро за подписване на мним брак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР