Бойко е изхвърлил 260 млн. лв. от джипкатаТрябваше да изтече

...
Бойко е изхвърлил 260 млн. лв. от джипкатаТрябваше да изтече
Коментари Харесай

Акценти за 29 април - 5 май от Banker Weekly

Бойко е изхвърлил 260 млн. лева от джипката

Трябваше да изтече малко време в интерес на финансовия министър Кирил Ананиев, след оня петък, в който най-видните депутати на ГЕРБ се държаха като изпуснати от маймунарник в Народното събрание, с цел да се стигне до изнасянето на публични оптимистични данни за бюджета. Това изиска обединението АнтиГЕРБ  още при учредяването на 45-ия парламент и то въпреки всичко се случи на 21 април (сряда). Един цялостен парламентарен ден министърът в оставка  бе разпитван от новите депутати по темите: бюджет, дълг и Фискалния запас. 

Но да отсеем значимото, което в паниката убегна даже на сериозните му съперници, като Мартин Димитров, Йордан Цонев, Георги Ганев. Да не приказваме за депутати от племето на „ маите ”, специалисти по всичко, които по този начин и не схванаха защо иде тирада. А то е, че: Бойко е съумял да изхвърли от прозореца на джипката 260 млн. лв..

Пътят на Плана за възобновяване - от Банкя до Брюксел

Изненадващото е, че съвсем една трета от 12.5 милиарда, предопределени за възобновяване са ориентирани към държавни структури и планове, а за останалите борбата ще бъде всекидневна и ще се предава от едно държавно управление към друго, без да е ясно чии ползи ще надделеят. Ако подобен проект попадне за оценка в учебно заведение няма да получи повече от четворка и то поради мащабността на съпътстващия материал. Свръх изненадващото в тази ситуация е, че партиите от АнтиГЕРБ в новия парламент неизвестно по какъв начин и за какво стигнаха до извода, че е добре той въпреки всичко да бъде изпратен в Брюксел до 30 април.

КЕВР - островът на " обезглавеното " енергийно успокоение  

Всеки ден изскачат нови хрумвания от необятния български парламент. Само Бог знае какво още имат в главите си националните избраници от 45-тото Народно заседание, само че измежду въпросите, които още не са повдигали е и този за избора на нов управителен състав на Комисията за енергийно и водно контролиране. Той може въобще да не е в дневния им ред, само че събитията в енергетиката рядко търпят отсрочване. А решенията за бранша „ на коляно “ и „ в 12 без пет “ постоянно до момента са били контрапродуктивни.

Измина година откогато изтече мандата на ръководителя на енергийната комисия доцент Иван Иванов. 

Слави матира политическата класа в един ход

Докато цялата страна гадаеше дали шоуменът и водач на партията „ ИТН ” Слави Трифонов ще сформира държавно управление, с кого ще го сформира, кой ще го поддържа, той безогледно постави точка и уточни с пръст към предварителни избори. България до момента на е изпадала в такава обстановка – предварителни избори незабавно след предварителни избори. Нещо като ремонт на ремонта. След като българските гласоподаватели не съумяха от раз да демонтират управническия модел „ Борисов ”, ще би трябвало да се явят на изправителен. А дали вторият опит ще е по-добър от първия, ще разберем някъде в средата на лятото.

Клати ли се столът под спецправосъдието?

В очакване на повече данни кой дърпа конците в настоящия политически сюжет, тематиката за ориста на профилираното наказателно правосъдие стана настояща.

Наказателната рента ще бъде окастрена

Първият импортиран от „ Демократична България ” законопроект е за понижаване на тавана на лихвата за забавени заплащания. Сега тя е общ брой от главния лихвен % плюс надбавка от 10 пункта. Авторите на плана - Мартин Димитров, Георги Ганев и Владислав Панев, с скъпата помощ на икономистът Петър Славов оферират, надбавката да бъде най-много 4% плюс ОЛП за физически лица, и 8% за търговци.  

В бързите заеми постоянно се спотайват големи проценти при веселба.

Предателите се броят по Великден

След като на Велика сряда ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи провалиха съвещанието на Народното събрание, потеглиха аналогиите с Юда. Всеки един от играчите в 45-ото Народно заседание стартира да вижда лицето на предателя в кого ли не. А разпнат май ще е народът, подложен в изискванията на политическа рецесия и задаващи се летни избори. Парламентът стартира гръмко и обещаващо живота си, само че наподобява ще завърши бързо и безславно.

При мажоритарни избори ГЕРБ щеше да има болшинство от 2/3

Ние сме срещу мажоритарни избори в два тура и сме го декларирали ясно. От Има Такъв Народ почитат това наше решение. Направихме редица симулации на процеса, от които се вижда, че при мажоритарни избори, в този момент ГЕРб щяха да имат болшинство от 2/3 в Народното събрание. И тогава нямаше да водим този диалог, щеше да имаме „ Борисов 4 “. Този метод за избиране е рисков, съобщи пред " Банкеръ " депутатът Ивайло Мирчев.

Слави Трифонов преди всичко е предприемач, а на второ шоумен

" Виждам нов кабинет на статуквото, само че не го назовавам тъкмо „ Борисов 4 “. Зависи каква ще бъде мимикрията на ръководещия хайлайф. Ще последват бурни митинги, по време на които жителите ще изградят своето посланичество. Чак тогава може да се чака действителна смяна. Слави Трифонов и хората му, в действителност, не бяха на миналогодишния митинг. За тях това беше част от шоуто, в което заеха енигматична роля ", сподели в " Студио Банкеръ " писателят Калин Илиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР