"Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов

...
"Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов
Коментари Харесай

Осми ден на антиправителствени протести, трите оставки не са достатъчни

"Бойко Борисов изиска оставките на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, с цел да се опита да избави незаконната си власт. Ние обаче няма да се задоволим с това. Искаме оставка на цялото държавно управление на Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Затова сме отново на площада в 17:00! Залезът им се вижда! " Това гласи текстът към проведения за осми следващ ден митинг с искане за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Сборният пункт на демонстрацията още веднъж е площадът пред постройката на на Президентството.

Един от уредниците на акцията - проф. Велислав Минеков съобщи по-рано през днешния ден, че трите министерски оставки "са подмятане на огризки, като че ли ние сме улични кучета ". "Няма да стане. Абсурдно е. Днес митингът ще е отблъскващ ", безапелационен е той.

Според него през днешния ден ще бъде изработен последният опит "това неприятно държавно управление, известно със своите обири и корупция да бъде пометено ".

"Крайно време беше. Вече осми ден протестираме. Протестира цялата страна. Не остана обитаемо място, където да не посочат кой е отговорен за нашата мизерия ", сподели още Минеков и добави, че с упорството си да държат властта ръководещите "с всяка дума, с всеки жест усилват омразата към себе си ".

"Те до момента не допускаха, че не са обичани. Въобразяваха си, че живеят в напълно различен свят ", означи той.

Минеков е на мнение, че има огромна разлика сред митингите в този момент и тези от 2013 година.

Сутринта водачът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че обединението резервира своята непоклатимост и в този състав ще продължи ръководството на страната до довеждане докрай на мандата.

По думите му кадрови промени в кабинета ще се разискват след отменяне на вота на съмнение в Народното събрание. В сряда министър председателят Бойко Борисов изиска оставките на трима министри - на финансите Владислав Горанов, на стопанската система Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов. И тримата обявиха подготвеност през днешния ден да се разделят с постовете си в кабинета.

Премиерът съобщи, че министрите, които се чака да в профил, са свършили доста работа, само че имената им се привързват с Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски с общителното подпомагане на "градската десница ".

Главният прокурор Иван Гешев също беше безапелационен, че няма да подаде оставка, защото си прави добре работата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР