Бойко Борисов, който обяви, че големият торов завод Неохим фалира

...
Бойко Борисов, който обяви, че големият торов завод Неохим фалира
Коментари Харесай

Бойко Борисов си проси глоба за "фалита" на "Неохим"

Бойко Борисов, който разгласи, че огромният торов цех " Неохим " банкрутира поради скъпия природен газ, би трябвало да бъде осъден за запространяване на погрешна информация.   " Неохим " АД е сдружение, чиито акции се търгуват на фондовата борса, а котировките се въздействат от новините - и положителни, и неприятни.  В събота някогашният министър председател ожали димитровградското дружество, че толкоз е закъсало, че се постанова да спре работа и да стартира да освобождава личен състав. Новината се оказа фалшива  -  бързо се разбра, че в действителност предприятието има рекордна облага за първото полугодие, а прекъсването не е поради скъпия газ, а запади нормалния годишен планов ремонт. Ако Комисията за финансов контрол е на мястото си, тя би трябвало да ревизира дали с тюхкането си Борисов не е навредил на представянето на " Неохим " на борсата и да санкции създателя наа подправената вест за банкрута.

Междувременно шефът на " Агрополихим " в Девня Филип Ромбаут по този начин се ядоса на фарса, който политиците и някои предприемачи устройват около природния газ, че разгласява прочувствен пост във Facebook, в който дава своята позиция.

Бившият народен представител от Демократична България Владислав Панев пръв разобличи лъжата за " тежкото финансово положение " на " Неохим ", като прочете доклада на предприятието за първите 6 месеца на 2022 година и откри, че финансовият резулат е не просто облага от 75 млн. лв.,  но и че това е рекордно висока облага (една от аргументите е огромното повишаване на торовете в международен мащаб). Панев припомни също, всекидневно заводът в Димитровград стопира всяка година за профилактика на инсталациите.

Специалистът по обществени връзки Любомир Аламанов пусна във Фейсбук цитат  - скрийншот от същия доклад на " Неохим ", от който се схваща, че е типично за завода да работи без спиране 6-9 месеца, а през останалото време индустриалните мощности се ремонтират, и че този темп е допустимо най-рентабилният:

 Може да бъде изображение с един или повече хора и текст, който гласи `характерно за индустриалния развой на компанията 7 неговата непрекъснатост в границите на 6-9 месеца. през останалото време индустриалните съоръжения инсталации подлежат на който се обезпечава непрекъснатостта на съществена цел е постигането се реализира понижаване на настоящ ремонт, с производството. натовареност на индустриалните мощности на себестойността на изделията, a оттова крайния артикул цялостна опазване над 80%. с това цената на при стандартите за качество. главните консуматори са покриване на в селскостопанските региони.`
В обявата си Аламанов задава два въпроса: 1. Докога публицистите ще ретранслират безрезервно лъжите му? Не схващат ли, че стават съучастници в машинация? Не схващат ли, че му оказват помощ да лъже доверчиви хора и да краде гласовете им?
2. Докога хората към него ще мълчат при лъжите му? Собственикът на " Неохим " стоеше тъкмо до него, до момента в който се изричаха лъжите. И не трепна, не го беше позор, а е писал тези отчети, знае по какъв начин се развива предприятието, знае каква е истината… И не го беше срам… Толкова ли е мощно желанието да му угодят?

Експертът по връзки прави параленост сред изказванията на Бойко Борисов на площадката в " Неохим " и същинските обстоятелства:
Борисов: „ Тоя цех Неохим ще банкрутира поради цената на газа “.  Фактите: Заводът Неохим е на оперативна облага от 75 милиона за първите 6 месеца на 2022г.
 Борисов: „ Тоя цех затваря поради банкрут и хората остават без работа “.  Фактите: " Неохим " затваря всяка година през лятото за профилактичен ремонт.

Борисов: „ Тук сме при един предприемач, като всички други… “ Фактите: Собственикът на Неохим е някогашен претендент за народен представител от ГЕРБ и е другар на Борисов. 

Борисов: „ Никога не съм лъгал българите “. Фактите: Борисов два пъти е бил осъждан за неистини и операции. Вероятно има и още незнаен брой тъжби.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР