Бойко Борисов и Авгиевите обори на ГЕРБВеднага след приключването на

...
Бойко Борисов и Авгиевите обори на ГЕРБВеднага след приключването на
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Бойко Борисов и Авгиевите обори на ГЕРБ

Веднага след приключването на изборите за Европейски парламент вторият до наскоро човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна всички постове и в партията след "мъжки " диалог с водача й и министър председател Бойко Борисов. Той пък се закани, че ще прочисти групировката от хора, които не са работили задоволително добре за този избор, като съответно загатна структурите в Добрич и Плевен. Тези негови думи породиха редица въпроси за правилото и критериите, по които ще става това пречистване.

Базата на БЧК в Созопол възбуди апетити

В поредицата от кавги към „ апартаментгейт “, тераси за определени, къщи за посетители и още купища разкрития за използването на властта в частна изгода, изплува и името на Български червен кръст, откакто се появи информация, че управлението й е обсъждало хрумвания за разпореждането с един от най апетитните парцели, благосъстоятелност на организацията.

Банките тичат след технологиите

Дигитализацията трансформира модела на банковото дело. Проникването на цифровото банкиране на българския пазар в действителност е въпрос на време, на опитност и на отношение към клиентите на финансовите услуги, към този момент привикнали с удобството на безграничен достъп до интернет и компютърни технологии.

Кабинетът бленува есен без отчет на Европейска комисия

Досега се нагледахме на безмълвното съдействие сред изпълнителната, законодателната и правосъдната власт, разкъсвано епизодично от кавги като "Апартаментгейт " и "къщите за посетители ", само че гарантиращо относително безпроблемно благоденствие и високо богатство по високите етажи на властта. А падне ли мониторинга на Европейска комисия, мълчанието ще стане златно.

Тихият взрив на взаимните фондове

"БАНКЕРЪ " продължава с представянето на свои неповторими ранглисти: за най-добре изявяващите се "Управляващо сдружение " и сдружение "Инвестиционен медиатор ". Сега ви предлагаме следващата тримесечна ранглиста за активността на ръководещите сдружения през интервала от 1 януари до 31 март 2019 година.

Партийните дотации – хем сърби, хем боли

Драмата към дотациите на партиите се разгоря с нова мощ, когато се разбра, че нашите обичани политически представители са получавали повече пари, в сравнение с е разрешавал даже този прекомерно великодушен към тях закон. И тъй като на топа на устата се оказа не различен, а финансовият министър, Бойко Борисов реши да тества още веднъж максимата, че най-хубавата отбрана е нападението.

Американски отчет уточни Пеевски като образец за надзор над медиите

Доклад на американския Инвестиционен фонд за развиване на медиите със заглавие "Заграбването на медиите в Европа " показва депутата от Държавно стопанско предприятие Делян Пеевски като образец за практикуване на надзор върху средствата за всеобща информация от страна на държавното управление. Според документа, представен от уеб страницата за проверяваща публицистика The Shift News, Пеевски има шест вестника и управлява 80% от мрежата за разпространяване на печатни медии.

Очаква се закъснение на присъединението ни към ERM II

Очертава се закъснение на влизането на страната ни във валутния механизъм ЕRМ II. Структурните проблеми не престават да въздействат върху образуването на процесите в стопанската система на Европа и могат да я изведат на нова траектория. Това важи и за еврозоната, твърди подуправителят на Българска народна банка Калин Христов.

Роботът "Геко " ще търгува облигации

В тухлена постройка в едно от предградията на британския град Кеймбридж група млади компютърни корифеи разискват оживено последните корекции във софтуерните си стратегии. Те не създават ново приложение на iPhone, а се пробват да основат идващия "крал на облигациите " от голям брой логаритми и данни. Облечени повърхностно в джинси и тениски, свръхинтелигентните чиновници на Cantab Capital, притежаващи дипломи в региона на астрофизиката и молекулярната биология, пишат стратегии, които сърфират из дебрите на пазара на дългови бумаги.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР