Боян Чуков, ФейсбукПървоначалният конфликт на 7 октомври между ХАМАС и

...
Боян Чуков, ФейсбукПървоначалният конфликт на 7 октомври между ХАМАС и
Коментари Харесай

Боян Чуков: Байдън се самоунищожи, шансовете на Тръмп рязко се покачиха, а британците му помагат

Боян Чуков, Facebook

Първоначалният спор на 7 октомври сред ХАМАС и ЦАХАЛ за броени часове се трансформира в борба сред евреи и палестинци. Малко по-късно драмата се трансформира в конфликт сред евреи и араби. И разумно мина във война сред евреи и мюсюлмани. Шиити и сунити не помниха своите несъгласия и започнаха да координират своите дейности.

Днес борбата към този момент е сред САЩ/ЕС/Израел и Глобалния Юг. По принцип Израел е 51-вия щат на Съединени американски щати. И ЦАХАЛ бе несломим до момента в който Пентагонът бе несломим. МОСАД бе мощен до момента в който Централно разузнавателно управление на САЩ властваше на всички места безпроблемно.

Днес картината е радикално друга. Светът е многополюсен. Почти. Конфликтът в Палестина е многофакторен и многоходов. Като комплицирано диференциално уравнение. Двуходовите разбори за протичащото са по-скоро полупримитивна агитация. Независимо в чия изгода се вършат.

Задкулисният демиург има план-график за развиването на събитията. И към този момент следим единствено първо деяние на спектакъла. Дали ще успее? Ще забележим.

Снощи Джо Байдън направи послание към нацията. Той се самоунищожи окончателно. С това послание Джо Байдън сведе до най-малко своите шансове да бъде избран отново за президент на Съединени американски щати. Обстановката в Палестина се плъзга към широкомащабна районна война. Въпреки напъните на доста страни да се предотврати най-лошото... световна нуклеарна война.

Доналд Тръмп внезапно повишава своите шансове да победи на президентските избори през 2024 година Англия в това отношение му оказва помощ все по-малко завоалирано. Британските медии започнаха да разясняват неуспеха на Съединени американски щати в Близкия Изток. Провалът на Байдън и Блинкен. Провалът на демократите. Което е безспорен факт.

Министърът на защитата на Англия си разреши да каже, че не е склонен с щатския президент, че окупирането на Газа е неточност. Разминаването сред Лондон и Вашингтон е повече от явно.

Провалът на Съединени американски щати в Близкия Изток, а и освен, открива необятни хоризонти за тактиката „ Глобална Британия “. Нали поради нея Обединеното кралство напусна Европейски Съюз.

Да не не помни! От значение са шотландските корени на Доналд Тръмп по майчина линия. За плиткомислещите този факт не е значителен. Но той е значим. Нали Тръмп поддържа Brexit?

Легналият със забит нос в асфалта Олаф Шолц в Израел сподели чудесно и образно къде е Европейски Съюз в палестинската драма, която е и израелска. Съединени американски щати стартират да се клатушкат и британците евентуално смятат, че в този момент е моментът още веднъж да завладяват водачеството в англосаксонското ядро.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР