Ботоксът, който се използва в бюти индустрията, за да парализира

...
Ботоксът, който се използва в бюти индустрията, за да парализира
Коментари Харесай

Ботоксът облекчава симптомите на депресия

Ботоксът, който се употребява в бюти промишлеността, с цел да сковава мимиките на лицето и по този метод да спре бръчките, може да облекчи признаците на депресията.

Ботокс е комерсиално название на булиновия токсин, най-силният прочут невротоксин. Той се създава от бактерия и предизвиква парализа. Ботулизмът нормално се предизвиква от консумация на неприятно консервирана храна или недобре измити артикули, в която е насъбран бактериалният токсин, предава БНР.

Оказва се обаче, че инжектиран в челото, ботулиновият токсин може да облекчи признаците на депресията. Той също по този начин оказва помощ на хора с гранични разстройства и при тревога.

Ефектът се изяснява с хипотезата на лицевата противоположна връзка или по-научното име на " по какъв начин се чувстваш въздейства на това по какъв начин изглеждаш ". Оказва се обаче, че работи и в противоположната посока. Начинът, по който изглеждаме, въздейства на страстите ни.

А когато ботоксът потисне способността ни да се мръщим, потиска и центровете в мозъка, виновни за отрицателните мисли.

Излиза, че във изречения като " усмихни се на бедите и проблемите и ще ги облекчиш " или " усмихни се на света, с цел да ти се усмихва и той " и сходни захаросани баналности има смисъл – по какъв начин изглеждаме въздейства на това по какъв начин се усещаме.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР