Ботев (Враца) излезе с официална позиция относно съдийството в мача

...
Ботев (Враца) излезе с официална позиция относно съдийството в мача
Коментари Харесай

Ботев /Враца/ с остра позиция: Същите съдии - същият сценарий

" Ботев " (Враца) излезе с публична позиция по отношение на съдийството в мача с " Арда " (Кърджали), изгубен през вчерашния ден с 1:2:

" Същите съдии - същият сценарий️

Ръководството на Ботев (Враца) изпрати отворено писмо до изпълняващия длъжността президент на БФС господин Емил Костадинов и шефа на Съдийската комисия към БФС господин Давид Борбалан след дуела против Арда Кърджали от 24 кръг на Първа лига, което публикуваме и тук

Уважаеми господин Костадинов,
Уважаеми господин Борбалан,

Ботев (Враца) изигра следващ мач във футболното състезание на България, след който оставаме с горчив привкус след съдийските отсъждания на хората, които са избрани да съблюдават за спазването на разпоредбите на играта.
На 29 април 2023 година в Кърджали се игра дуелът сред Арда и Ботев (Враца). В неговия край основният съдия Красен Георгиев отсъди несъществуваща дузпа за противника, а ВАР съдията Георги Гинчев я удостовери. Последва основателна тъжба от наша страна до Съдийската комисия на БФС.
Сега, близо година по-късно, останахме надълбоко учудени от решението на Съдийската комисия да назначи Красен Георгиев за основен съдия на семейството ни против Арда. Още по-учудени останахме от това, че Георги Гинчев е ВАР арбитър. Един и същ дует против същия противник. Все отново имахме вярата, че реферите са имали задоволително време, в което да се развият и да научат по кое време се ползва „ Правило 14 “ от разпоредбите на играта футбол, а и въпреки всичко единият от тях израсна до интернационален арбитър (колкото и изненадващо да беше това за цялата футболна общественост).
Е, всички видяха, че това не се е случило, защото сюжетът се повтори – отсъдена несъществуваща дузпа от Красен Георгиев и доказана от Георги Гинчев – идентичен дует - еднообразно решение.
И тук идва да се запитаме дали това е случайност, или наклонност?
Съвпаденията обаче наподобяват прекалено много.
Във връзка с горното Ботев (Враца) още веднъж ще подаде тъжба от съдийско естество до Съдийската комисия на БФС в границите на законовия период. Ще го създадем, без значение, че сме чели еднотипните бланкови отговори, които получават всички тимове след подадена тъжба.
Също по този начин желаеме да попитаме за какво Съдийската комисия събира треньорите в конферентни диалози, с цел да изяснява по какъв начин и за какво работи ВАР, като не виждаме тематиките от лекциите приложени по време на мачовете?
Искаме да бъдем изцяло безапелационни – управлението на Ботев Враца НЕ ЖЕЛАЕ реферите Красен Георгиев и Георги Гинчев да бъдат ангажирани повече с публични или другарски мачове на нашия тим, било то като основни или ВАР съдии. 
P.S. Бихме желали да уточним, че нямаме нищо срещу сътрудниците от ПФК Арда Кърджали, като те нямат виновност за нелепите решения на реферите.
P.S. Прилагаме видеоматериал към двете обстановки разказани нагоре ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР