Ботев Пд поднови строителството на своя стадион Христо Ботев. На

...
Ботев Пд поднови строителството на своя стадион Христо Ботев. На
Коментари Харесай

Ботев Пд поднови строителството на стадиона

Ботев Пд възобнови строителството на своя стадион " Христо Ботев ". На така наречен първа копка участваха министър председателят Бойко Борисов, министърът на спорта Красен Кралев, ръководителят на БФС Боби Михайлов и стотици почитатели на " канарите ".

Първоначално планът започва, още до момента в който Ботев беше благосъстоятелност на КТБ, а новото оборудване трябваше да е готово през 2015-а. С банкрута на банката строителството бе стопирано през 2014 година и стадионът стоеше недокоснат.

Новият началник на Ботев Георги Самуилов разкри, че градежът ще се проточи 2-3 години, като ще бъдат вложени към 25 млн. лева

" Засега клубът се ангажира да откри тази сума. Разчитаме и на помощ от страната. Но към този момент започваме независимо строителство. Ако е належащо министър председателят ще оказва помощ на клуба. Ако е належащо ще аплайваме за финансиране. Фондът на фондовете дава такава опция. Не единствено ние - всички могат да аплайват. Това ще е едно украшение освен за Пловдив, само че и за страната. Всички би трябвало да се гордеем с този стадион. Ще получим четвърта категория от УЕФА. Може да се употребява от доста отбори да играят тук. Това е добре за страната и за всички. Очаквам победа против Локомотив в дербито в събота. Доволен съм от треньора Желко Петрович, само че не и от футболистите. Много от почитателите не са удовлетворени от играта. Футболистите да се стягат. Ако не се стягат, ще има промени. Това е ", сподели Самуилов.

На церемонията Борисов даде обещание помощ от страната за стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив. Той предложи на общината да понижи концесионната такса за двата клуба. Също по този начин страната ще оказва помощ и за градежа на стадиона на Арда Кърджали, който сега семейства в Пловдив на " Лаута ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР