Ботев (Пд) надви Пирин (Благоевград) с минималното 2:1 на базата

...
Ботев (Пд) надви Пирин (Благоевград) с минималното 2:1 на базата
Коментари Харесай

Ботев (Пд) победи Пирин с 2:1

Ботев (Пд) надделя Пирин (Благоевград) с минималното 2:1 въз основата в Коматево в среща от откриващия кръг на Първа лига.

„ Жълто-черните “ изиграха по-силно първо полувреме от противника и закономерно водеха до почивката с две попадения. Па Конате откри с глава след отлично центриране на Николай Минков и още по-добро осъществяване на атакуващия футболист. След два неособено мощни и рискови удари на Спас Георгиев по посока вратата на Георги Аргилашки, възпитаниците на Азрудин Валентич нанесоха втори удар по упоритостите на „ орлетата “ в 42-та минута, когато Маркиньос получи пас в дълбочина от Атанас Илиев и преодоля Петър Петров за 2:0.

След паузата Пирин подвигна оборотите и сподели доста по-добро лице, което докара и до понижаване на резултата от Стилиян Николов в 54-та минута. Конате можеше да върне задатъка от два гола на домакините, само че се засуети в наказателното поле и топката бе избита в корнер. Гостите от Благоевград натиснаха в търсене на изравнителен гол и насочиха още удари по посока вратата на Аргилашки, поредно шанса си пробваха Красимир Станоев и Станислав Манолев, само че без триумф.

До края Ботев бе рисков на контраофанзива, само че по този начин и не паднаха нови попадения и „ жълто-черните “ удържаха успеха за сполучлив старт на сезон 2021/22 в Първа лига, помрачавайки завръщането на Пирин във висшия футболен ешелон на България. В идващия кръг „ канарчетата “ гостуват на Черно море, до момента в който „ орлетата “ одобряват Берое.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР