Ботев Пд излъга Левски с 1:0 в мач от XVI

...
Ботев Пд излъга Левски с 1:0 в мач от XVI
Коментари Харесай

Ботев Пд спря Левски

Ботев Пд излъга Левски с 1:0 в мач от XVI кръг на efbet Лигата и спря серията на " сините " от три следващи мача с триумф. Пред цялостните трибуни в " Коматево " прецизен беше само Александър Тонев (47), с което " канарите " продължиха възхода при новия треньор Ферарио Спасов.

Срещата не мина и без скандал, откакто почитателите на домакините обиждаха на расистка основа левскаря Хали Тиам. Сега ще се чака Дисциплинарната комисия да разгласи санкцията за Ботев поради маймунските звуци.

" Жълто-черните " започнаха въодушевено и още в 4-ата мин. Милан Миятович избави вратата си след удар от близко на Фернандо Виана. Постепенно " сините " изравниха играта, а в края на полувремето Паулиньо беше изведен брилянтно от Дени Алар, само че от 10 м бразилецът стреля право в ръцете на Янко Георгиев.

70 секунди след подновяването на играта Ботев поведе. Александър Тонев прониза черногорския вратар на " сините ", откакто беше изведен от Тодор Неделев и на празна врата вкара първото си попадение за клуба в 21-ия мач за шампионата. 17-годишният Станислав Шопов обаче пропусна да предреши изхода на дуела. Младокът беше изведен самичък против Миятович, само че прехвърлящият му удар не откри вратата. До края столичани упражниха напън, който не даде резултат. Те дори безпричинно претендираха за дузпа за игра с ръка на Радослав Терзиев, само че топката леко докосна ръката на бранителя на Ботев, без да промени траекторията си, и реферът Станислав Тодоров вярно си замълча. Тези седмица кръг няма да има поради евроквалификациите на националните тимове.

" Спазихме тактическата дисциплинираност. Левски имаха много малко положения и разумно победихме. Не бива да се подлъгваме от триумфа. Предстоят ни още много мачове. Трябва да изградим мислене по какъв начин да оправим ситуацията в кратковременен проект. Треньорите оказваме помощ на момчетата, вижда се от мач на мач. Целта ни е да върнем увереността на футболистите. Договорът ми е до Нова година. Ако всички са удовлетворени от работата ни, е допустимо да продължим с работата си с този тим ", сподели Феро.

" Причината за загубата си е в нас. Липсваше експанзията, топката вървеше постепенно, започнахме нерешително и дадохме криле на съперника. Ботев е мощен тим. Контузиите също ни попречиха на представянето ни. Надявам се в паузата да имаме опция да работим с всички. Заради контузиите няма да вършим контрола или лагер ", разгласи треньорът на Левски Петър Хубчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР