Ботафого и Флуминензе, два от най-големите футболни клубове в Бразилия,

...
Ботафого и Флуминензе, два от най-големите футболни клубове в Бразилия,
Коментари Харесай

Ботафого и Флуминензе отказаха да се включат в щатските шампионати в Бразилия

Ботафого и Флуминензе, два от най-големите футболни клубове в Бразилия, оповестиха, че няма да се включат в щатските шампионати, които би трябвало да стартират този уикенд и да послужат като загрявка за старта на националното състезание през второто половина на годината.

Футболната федерация на Бразилия издаде заповед за началото на щатските шампионати, макар че рецесията с ковид в страната не е овладяна по никакъв метод и ежедневно от него умират към 1000 души пред последната седмица.

" За страдание множеството клубове считат, че би трябвало да се играе футбол, макар хаоса, в който живеем сега ", съобщи президентът на Ботафого Нелсон Муфаррей.

" Тези хора са изключени от действителността и ние се разгласяваме против това решение ", добави още Муфаррей.

По публични данни досега от COVID-19 в Бразилия са умряли 44 000 души, като Съединени американски щати е единствената страна в света с по-голямо безусловно число на смъртност.

Президентът на градския противник Флуминензе Марио Битенкурт поддържа отхвърли на Ботафого и уточни, че футболистите в отбора, които не са играли от средата на март, не са подготвени да се върнат на терена.
" Пандемията продължава ", сподели Битенкурт.

" Датите 22 и 24 юни, избрани за нашите мачове, са неприемливи от позиция на здравето на нашите играчи и ние няма да излезем на терена. Ще предприемем дейности в спортния съд, който да реши кое е вярно ", добави босът на Флуминензе.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР