Босилекът е една от най-широко разпространените билки по света. Почти

...
Босилекът е една от най-широко разпространените билки по света. Почти
Коментари Харесай

Отглеждайте тази билка у дома и ще се отървете от стреса

Босилекът е една от най-широко публикуваните билки по света. Почти не съществува италианско ядене, в което да липсва подправката. Тя е свежа, ароматна и съумява да придаде несравним усет на всяка пица или порция спагети.

Босилекът обаче има и куп други приложения. Той оказва помощ и в битката против депресията и напрежението, който насъбираме с времето.

Лечебните свойства на тази билка са толкоз доста, че не виждаме за какво да не започнете да я отглеждате вкъщи. Преди да ви посочим някои от аргументите, поради които си коства да се въоръжите с най-малко една саксия с босилек, ще вмъкнем, че това растение не е по никакъв начин претенциозно и сигурно няма да имате никакви проблеми, свързани с развъждането му.

Ето и аргументите, поради които си коства да отглеждаме босилек на перваза на прозореца:

• Помага ни да се оправим с депресията;

• Грижи се за здравето на сърдечно - съдовата система;

• Помага за детоксикацията на организма ни;

• Подпомага храносмилателните процеси;

• Предпазва ни от диабет;
 Вълшебната целебна билка, която се намира на една ръка разстояние Вълшебната целебна билка, която се намира на една ръка разстояние
Днес сме избрали да ви представим чудодейната билка Глухарче, която сме привикнали да срещаме на всички места, само че надали знаете какъв брой потребна...

• Благодарение на антиоксидантите, които съдържа, укрепва имунната ни система;

• Допринася за контролиране равнищата на стрес и напрежение;

• Заради антибактериалните си свойства ни защищава от вируси и инфекции.

Това е една от най-ароматните подправки. Босилекът е и съществена съставна част в фамозния италиански сос песто. С билката можем да придадем комплектност на редица кулинарни произведения.

Стари поверия гласят, че къща, в която бива отглеждан босилек, в никакъв случай не ще обеднее. Според възрастните хора, в случай че похапвате по малко босилек заран на гладно, ще привлечете шанса към себе си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР