Боряна Калейн е състезател, който никога не се е интересувал

...
Боряна Калейн е състезател, който никога не се е интересувал
Коментари Харесай

"Отблизо с Боряна Калейн - големият хамелеон на художествената гимнастика"

Боряна Калейн е играч, който в никакъв случай не се е интересувал от рутинни детайли и постоянно е желала да бъде модернист в художествената гимнастика. С това стартира огромен материал и изявление с българката гимнастичка, оповестен в формалния уебсайт на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

С всяка последваща година 21-годишната Калейн от ден на ден следва личната си звезда, измисляйки стилни и истински извършения като картините, които рисува в свободното си време, което несъмнено не е доста.

Българката стартира шеметно годината - с три златни медала от Световната купа в София.

" Лично аз в никакъв случай не съм обичала да ме съпоставят с някого или да наподобявам на някого. Харесва ми, че мога да бъда друга на килима, да описвам истории посредством композициите си и че мога да бъда модернист по някакъв метод ", споделя Калейн.



Участничката на Олимпийските игри в Токио, където зае влиятелното пето място в самостоятелната конкуренция, тя би била извънредно удовлетворена, в случай че успее да завоюва самостоятелен орден от Световното състезание, който да добави към сребърния в отборната конкуренция, който взе дружно с Невяна Владинова и Катрин Тасева от Световното състезание в София през 2018 година. Нейната цел също по този начин е спечелването на квота за Олимпиадата в Париж 2024.

Новата спортна стратегия на Боряна стопира дъха на публиката, а това, което я отличава е изключителната хореография, артистичност и несъмнено, нейните изящни фуетета.

Запомнящи са нейните композиции на лента по музика от кино лентата " Игри на глада " 2021 година, бухалките по музика от кино лентата " Танго за трима " и може би най-силната и истинска лента, която стартира с Моцарт и приключва с Металика.

Въпреки, че е извънредно добре готова във връзка с класическия балет, Боряна Калейн има своя лична харизма, която не може да се сбърка с никоя друга гимнастичка на килима.

По отношение на музиката тя споделя, че още като чуе мелодията за първи път и не може да си показа с какви придвижвания би я изразила, това изрично и демонстрира, че това не е нейната музика.



Новата лента на Боряна е по музика на българската национална ария " Излел е Дельо бунтовник ", която я е развълнувала извънредно доста и е докоснала нейното въображение доста мощно и разтърсващо. Самата ария е доста обичана в България, а е толкоз известна измежду музикалните експерти, че е включена в в златните плочи, изстреляни в космоса на галактическите сонди " Вояджър " през 1977 година. С лентата Калейн пресъздава историята с цялата пристрастеност и драматизъм на същинска актриса.

" За Световното състезание в София искахме да създадем комбиниране с обичайната българска музика. Няма българин, който да не е чувал тази ария или да не знае историята й. Вярвам, че изключително за всички българи това ще бъде най-силната и запаметяваща се комбинация от моята стратегия ", споделя българката.

Без значение каква е музиката, нейните стратегии блестят със страхотните й фуетета. Големият брой обороти, на които е способна, е артикул на години рационализиране в балетната зала, само че наличието им в репертоара на Калейн свидетелства още един път за нейната твърда решителност да бъде друга.

" Основното нещо, тайната, която в действителност не е загадка, е, че желаех да предизвикам себе си и да го направя с повече обороти, в сравнение с моите треньори и балетни учители желаеха от мен. И когато човек желае да реализира нещо, нищо и никой не може да го спре ", прибавя тя.

На Олимпийските игри Боряна приключи пета, което по никакъв метод не я удовлетвори и незабавно по-късно тя се върна в залата, с цел да тренира.



" Мечтата на всеки състезател е да се класира и да взе участие на Олимпийски игри. Радвам се, че съумях да го направя. Но не се усещах удовлетворена от резултатите си, нито от метода, по който се показах. Знам, че мога да направя доста повече ", сподели Калейн.

През идващите две години тя е решена да го покаже, започвайки с тазгодишното Световно състезание. След още един доста мощен старт на сезона в София, тя ще се завърне на сцената на Световната купа този уикенд в Баку.

Произведението, на което тя се посвещава в този момент, е художествената гимнастика. Може би по-късно ще насочи повече вниманието си към рисуването.

" Един ден, когато имам повече свободно време, считам да направя галерия. Има толкоз доста неща, които бих желала да опитам, само че до момента не съм имала време или опция ", добави тя.

Всичко е пред нея и Боряна Калейн има всички шансове да сбъдне фантазиите си!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР