Борусия Дортмунд поведе в класирането на германската Първа Бундеслига, след

...
Борусия Дортмунд поведе в класирането на германската Първа Бундеслига, след
Коментари Харесай

Дортмунд не сбърка срещу Айнтрахт и се качи на върха в Бундеслигата

Борусия Дортмунд поведе в класирането на немската Първа Бундеслига, откакто разруши Айнтрахт Франкфурт с безапелационното 4:0 на собствен терен в среща от 29-ия кръг на шампионата. " Жълто-черните " нямаха никакви проблеми да преодолеят противника и се възползваха по най-хубавия вероятен метод от издънката на първенеца Байерн Мюнхен, който загуби визитата си на Майнц 05 с 1:3 .
Дониел Мален (д) чества първия от двата си гола във вратата на Франкфурт.
Исканият от редица европейски грандове британски полузащитник Джуд Белингам даде звук за безапелационната победа на " Сигнал Идуна Парк " с отлично осъществяване с десния крайник в 19-та минута след пас на Юлиан Брант. Пет по-късно Дониел Мален повиши на 2:0 след асистенция на Карим Адейеми, а до края на полувремето резултатът стана типичен след точната намеса на централния бранител Матс Хумелс. През втората част възпитаниците на Еден Терзич предстоящо понижиха оборотите, само че все пак стигнаха до четвърти гол, който бе дело на Мален, негов втори в дуела.

Така Дортмунд дръпна с точка пред Байерн в борбата за купата, откакто баварците продължиха с несполуките в последно време, губейки изненадващо гостуването си на Майнц след отпадането от Манчестър Сити в Шампионската лига. Айнтрахт е девети с 42 пункта, на три от зона Европа.

В идващия кръг отборът от Франкфурт приема Аугсбург, до момента в който за Борусия следва посещение на Бохум. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР