Борисовата градина е най-известният столичен парк. През първите години паркът

...
Борисовата градина е най-известният столичен парк. През първите години паркът
Коментари Харесай

Фотографът Петър Кръстев прекарва повече от времето си в Борисовата градина

Борисовата градина е най-известният столичен парк . През първите години паркът носи разнообразни имена. След раждането на престолонаследника Борис Търновски паркът е преименуван на " Княз-Борисова градина ". В градината има астрономическа обсерватория на СУ " Свети Климент Охридски ", построена през интервала 1892 - 1994 година, и през днешния ден постройките към нея впечатляват с неповторим жанр. 

Петър Кръстев е фотограф, който прекарва повече от времето си в Борисовата градина, където е съумял да завоюва другарството на животните:

" Много пари са вложени, с доста обич е правена цялата градина, не са жалени средства ". 

Алпинеумът е приютявал 250 типа растения, редки, ендемични типове, които усърдно са били надписани и на български, и на латински с табели:

" Интерeсно е, че политиците са се разхождали в парка. Те са считали, че това им работи добре на мисленето. Това приказва,  че те тогава са знаели, че човек не е хубаво да губи връзка с природата и тази среда работи добре на концентрацията . Не инцидентно Димитър Петков е погубен след една от нормалните си разходките в Борисовата градина ", добави Петър Кръстев. 

Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР