"Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма как

...
"Борисов, защо излъгахте медицинските сестри - този път няма как
Коментари Харесай

Нинова обвини Борисов, че е излъгал медицинските сестри

"Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри - този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом? " Това попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

Тя напомни, че има разпореждане на Министерския съвет от 10 април 2019 година, в което е решено 50 млн. лева да бъдат отпуснати от бюджета на Министерство на здравеопазването, а не на Здравната каса. Има и второ разпореждане от 9 май 2019 година - единствено един месец по-късно, съгласно което сумата е 6 млн. Оттогава до момента, по думите на Нинова, най-малко седем пъти по разнообразни мотиви министър председателят Бойко Борисов е заявявал, че са дадени 50 млн.

"Свидетели сме на поредност от неистини от министър председател през министър и най-после се вижда в какво положение са нещата. Ние се срещнахме с медицинските сестри. Борисов, за какво излъгахте медицинските сестри и българските жители? Решението не е на Министерството на опазване на здравето, а на Министерския съвет. Доколкото знаем, към момента сте министър-председател и ръководите този Министерски съвет. Този път няма по какъв начин да се скриете зад някой главанак, който ви провежда прелом. Уважаеми здравни служащи, вие желаете главно три неща - Закон за съсловните организации, който ни представихте. "БСП за България " го внесохме на 11 септември, в този момент сме 4 октомври. Вашият и наш закон, не е гледан още. Направете си извода за политиката на ръководещото болшинство към вас. Второ, желаете лечебните заведения да не се търговски сдружения. Няколко пъти от "БСП за България " вършим такова предложение ", възмути се алената лидерка. Тя уточни, че този въпрос с възнагражденията не би трябвало да бъде решаван на парче, а би трябвало да има държавна политика.

От левицата са безапелационни, че държавното управление, страната и който и да е ръководещ би трябвало да поеме отговорността и това да бъде държавната политика към опазването на здравето. Идеята на социалистите е посредством разпоредба да се дефинира базова заплата.

Нинова прикани здравните служащи да не стопират да търсят правата си без боязън, защото настояванията им са обективни. Разполагат и с поддръжката на огромна част от лечебните заведения, лекарите, пациентите, както и с поддръжката на Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР