Борисов направи гневно обръщение, в което поиска свикване на Велико

...
Борисов направи гневно обръщение, в което поиска свикване на Велико
Коментари Харесай

21 бележки по предложенията на Борисов за ВНС и нова Конституция

Борисов направи яростно послание, в което изиска привикване на Велико национално заседание (ВНС), промени в Конституцията и преустановяване на митингите, тъй като изпълнявал техните претенции. ГЕРБ-активът радостно приветства предложенията, дори известно зложелателство се долови.

Тонът на Борисов издаваше, че за подред път е афектиран, че " му стачкуват “. Сякаш той е страната, той е властта, той е Слънцето и въздуха. И с омерзение приема да направи промени, единствено и единствено да спрат митингите. Но, за жалост, ни се предлага следващата Перестройка, симулираща решения. Ето единствено някои бележки:

По предпоставките:

1. Протестите желаят безусловната оставка на Борисов. Не желаят той да трансформира Конституцията.
2. Борисов признава, че политическата система е зле. Но не поема отговорност за това. Сякаш той през днешния ден се е появил и е намерил по този начин страната. Протестите желаят виновниците за последните 10 години да си поемат отговорността за ситуацията, до което са ни докарали.
3. Учудваща е насладата на ГЕРБ-актива, че ситуацията е зле. Нали до през вчерашния ден твърдяха, че всичко е ок.
4. Същите медии и интернет тролове, които до през вчерашния ден ни обясняваха по какъв начин всичко е ок, през днешния ден радостно приказват по какъв начин нищо не е наред. И не виждат несъгласие в това. Важното е да са успоредни с линията на партията.
5. Политиците, виновни за „ забиването “ на страната, да се пробват да вършат неин рестарт, е все едно апаш да бъде оставен да рестартира охранителна система.
6. Или все едно Тодор Живков да беше повел страната към либералност.
7. ГЕРБ можеше да покаже, че в действителност е антикомунистическа партия, като изгони от редиците си всички някогашни членове на Българска комунистическа партия и всички сътрудници на Държавна сигурност. Но не го направи и затвърди славата си на един от същинските наследници на Българска комунистическа партия.
8. Борисов употребява същия информационен инструмент през 2016г. Тогава имаше същата изразителност за Велико народно събрание и смяна в Конституцията. Печелене на време и отклонение на диалога.

По процедурата:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР