Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник-административен

...
Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник-административен
Коментари Харесай

Сарафов поиска оставката на зам.-окръжния прокурор на Стара Загора

Борислав Сарафов изиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник-административен началник на Окръжна прокуратура-Стара Загора. На среща в Съдебната палата в София с управлението на Окръжна прокуратура - Стара Загора и.ф. основен прокурор изрази остро отвращение от сериозните пропуски, позволени в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална насила по отношение на обвинения Георги Николаев, който обезобрази в макетно ножче 18-годишно момиче от регионалния град. 
Прочетете още
Сарафов бе безапелационен, че Георги Видев не има нужните професионални и управнически качества, с цел да заема поста на заместник-окръжен прокурор. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместител на административния началник на ОП-Стара Загора.

По предписание на основния прокурор екип от прокурори от ВКП ще извърши цялостна инспекция на работата на Георги Видев, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за интервал от 2 години.

Очаква се управлението на Окръжната прокуратура в Стара Загора да сътвори организация и условия за цялостно и задълбочено следствие на случая, както и за приключването му в къси периоди.

Към момента по отношение на обвиняемия Георги се водят 2 досъдебни производства – за нанасяне на междинна телесна щета и за закана с ликвидиране.

При нужда, в хода на следствието, прокурори от ВКП са в подготвеност да окажат незабавна методическа помощ за срочно привършване на следствието с оглед внасяне на обвинителен акт по отношение на причинителя на тежките престъпни действия, като се отчетат и утежняващите виновността условия – наложените предишни санкции по отношение на обвинения, тежестта и публичната заплаха на осъщественото. 

На Окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов бе разпоредено, прокуратурата, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, да обезпечи отбрана на всички очевидци и лица, съдействали в хода на следствието.

Възложени са и инспекции по изказвания за други осъществени закононарушения против личността на територията на Стара Загора и региона. При установяването на задоволително данни и събирането на доказателства следва причинителите на незаконните действия неотложно да бъдат привлечени към наказателна отговорност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР