Борис Джонсън - бившият премиер на Великобритания, подаде оставка като

...
Борис Джонсън - бившият премиер на Великобритания, подаде оставка като
Коментари Харесай

Борис Джонсън подаде оставка като депутат и се оплака, че е бил принуден

Борис Джонсън - някогашният министър председател на Англия, подаде оставка като народен представител в английския парламент.

Причината за това е така наречен скандал " Партигейт ", фокусиран върху случаите с проведени празненства на " Даунинг стрийг " по време на локдауна през пандемията от COVID-19. Столичната полиция издаде на Джонсън и тогавашния министър на финансите Риши Сунак - който сега е министър председател - санкция за това, че са участвали на събитие, макар строгите ограничения против ковид. Така Джонсън стана първият настоящ министър-председател на Англия, който беше приет за отговорен в нарушение на закона.

Бившият водач на Консервативната партия съобщи, че е бил " слисан и ужасяващ ", откакто е получил писмо от комисията на Камарата на общините, която проверява абсурда. В писмото им той е прочел, че " те са решени да употребяват производството против мен, с цел да ме изгонят от Народното събрание ".

Джонсън твърди, че отчетът на комисията, който към момента не е обществено оповестен, " е цялостен с грешки и предубеждения, само че при тяхната неуместна и несправедлива процедура аз нямам никаква официална опция да оспоря каквото и да е от тях ". Той също по този начин упреква председателката на комисията, лейбъристката Хариет Харман, в " крещяща пристрастност ".

Оставката му като народен представител значи, че ще се проведат частични избори в неговия изборен регион Уксбридж и Южен Руислип.

.

Комисията съобщи, че е " спазила процедурите и мандата ".

Междупартийната комисия от депутати - болшинството от които са консерватори - добави, че ще завърши следствието си в понеделник и " ще разгласява отчета си неотложно ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР