БОРИС АНГЕЛОВСПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19`КАНБългарски фолклорни напеви озвучават най-драматичните моменти

...
БОРИС АНГЕЛОВСПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19`КАНБългарски фолклорни напеви озвучават най-драматичните моменти
Коментари Харесай

БГ напеви в Соло, по-добър е от Rogue One

БОРИС АНГЕЛОВ
СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19`
КАН

Български фолклорни напеви озвучават най-драматичните моменти на избор сред положителното и злото преди финала на новия епизод от безкрайната сага Междузвездни войни, наименуван Соло. Изборът на героите е дали да предадат на злия деспот или да оставят на заслужено бунтуващите се супергоривото, което се съумели да откраднат. Всички прилики с настоящите войни за нефт в Ирак, Сирия и, не дай, Боже, Иран с всички проблеми към така наречен "ядрена договорка " явно са преднамерено търсени от Рон Хауърд. Не е ясно какъв брой пари е коствало на Дисни незабавното му наемане, с цел да не пропадне огромната суперпродукция, откакто първите определени постановчици напущат, само че потвърденият занаятчия си е приключил работата. Филмът му е по-добър освен от предхождащия Rogue One, само че и от всички Междузвездни... най-малко от 2005 година насам, тоест даже от тези на самия Джордж Лукас.

За разлика от предходния епизод от сагата, който не бе изработен, тъй че да се хареса нито на дребните, нито на обичайните фенове на галактическия епос, този път и двете публики - и на децата, и на техните родители - почитатели на поредицата, ще им е вълнуващо и забавно да гледат. Това се дължи с изключение на на в действителност феноменалните резултати, гневното гонене в незнайното с фантастичните галактически кораби, впечатляващите декори, само че и на режисьорския избор на злодеите. Защото точно Уди Харелсън и Пол Бетани вършат актьорската игра във кино лентата, до момента в който младите им сътрудници просто са на място. Спейс уестърна, както го дефинира основателят му, върви и се гледа на един мирис, не оставя място за сънливост, както предходните серии от епохалното кино произведение.

За родителите се намират предстоящи отговори на някои въпроси, които през предходните 4 десетилетия Междузвездни войни не бяха дадени. Например за какво Хан Соло се споделя по този начин, а не е с фамилия Дуо да вземем за пример. При записването си в армията на Империята офицерът го пита от кои е - от кой народ или племе. Той, без да знае Левски, дава отговор, че е самичък, без други като него. След секунди размисъл, униформеният споделя: "Значи протоколирам Соло ". Чувството за комизъм в никакъв случай не е било мощната страна на Междузвездни войни и този път традицията още веднъж е спазена.
Кан безусловно гръмна от мощната заря, невиждана даже тук, където не една суперпродукция е чествала старта си с фойерверки.

Над морето бяха изстреляни изобилно количество муниции и в следствие цялата вис беше изпълнена с огнени хризантеми. Всичко това се разиграваше в продължение на най-малко 10 минути и то на мощния музикален декор на главната мелодия, която към този момент 4 десетилетия е един от знаците на галактическата сага. Цената на празненството и особено на зарята е незнайна, само че сигурно тя надмина във всички връзки последните рекордни илюминации - москвоските за Деня на успеха 9 май.

Точно на противоположния полюс - един комфортен филм, който ни минимум разчита на специфичните резултати и на екрана, и за представянето си беше показан от Валерия Голино, която помним като актриса минимум с функциите й в класиката Рейнмен и комедиите Смотаняци. Тя снима личната си половинка Рикардо Скамарчо в ролята на процъфтяващ предприемач, гей на всичко от горната страна, който макар неналичието на контакт с по-големия си брат през целия им живот, се посвещава на грижите за него, когато схваща, че има рак. Целта му е болният и околните им да изкарат по най-хубавия метод броените дни, които им остават да бъдат дружно, с цел да преоткрият себе си. Филмът е добър във всеки смисъл, лек и прелестен, без значение от тъжната тематика, гледа се и не е мъчителен. Каквито, уви, са множеството филми и сюжети, които вървят тези дни на фестивала в Кан, най-социално ангажираният за всички времена.

Сред най-големите провали този път е Под сребърното езеро - един недонаправен, а толкоз предстоящ филм за задния двор на холивудската промишленост, показан от режисьора Дейвид Робърт Мичел. Както самичък признава постановчикът, той има друга работа на цялостен ден, за която получава заплата, а киното му е единствено занимание.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР