Борбата за справедливо разпределение на ваксините срещу COVID-19 набира скорост.

...
Борбата за справедливо разпределение на ваксините срещу COVID-19 набира скорост.
Коментари Харесай

Европа се готви за масово ваксиниране! Още за ваксините

Борбата за заслужено систематизиране на имунизациите против COVID-19 набира скорост. С разнообразни контракти Германия си е осигурила над 300 милиона дози ваксини, заяви здравният министър Йенс Шпан. А водачите на Г-20 се ангажираха, имунизацията да доближи всяко кътче на света.

Още през декември може да стартира имунизирането на медицинския личен състав, заяви немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Той добави, че производителите на ваксини ще бъдат субсидирани от държавния бюджет, който, както стана ясно през днешния ден, през идната година ще бъде със доста по-голям недостиг от първичните калкулации на финансовото министерство.

„ За всички ни е добре, че имаме основателна вяра за ваксина, освен това не една. Защото имунизацията е единственият излаз от тази пандемия “, съобщи Шпан при посещаване във компания производител на ваксини.

УНИЦЕФ разгласи, че ще провежда доставката на 2 милиарда дози ваксина до 92 небогати страни, а групата на Г-20, двадесетте най-развити стопански системи в света, се ангажираха със справедливото систематизиране на имунизациите против СOVID-19 в целия свят.

В заключителното официално съобщение на срещата на върха на Г-20 се споделя още, че страните членки ще обезпечат финансови средства за самодейността на Организация на обединените нации КОВАКС за доставката на ваксина до всички краища на света.

Германия взе участие с над един милиард евро, заяви канцлерът Ангела Меркел.

В същото време Германия евентуално ще удължи карантината до Коледа. Правителството вкара рестриктивните мерки при започване на ноември за четири седмици, само че броят на новозаразените с ковид не спада.

От през днешния ден в испанската самостоятелна област Каталуня стартира поетапно отпадане на някои от рестриктивните мерки, въведени поради повишаването на броя на инфектираните, а министър председателят Педро Санчес разгласи, че през януари в цялата страна ще започва стратегия за всеобща имунизация против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР