Борбата за по-лек сън често изисква тежки мерки – не

...
Борбата за по-лек сън често изисква тежки мерки – не
Коментари Харесай

12-килограмово одеяло ще подобрява съня ни


Борбата за по-лек сън постоянно изисква тежки ограничения – освен преносно, само че и безусловно. На база на научни доказателства, търговски производители самоуверено пускат на пазара

12-килограмово одеяло, което съгласно тях ще оказва помощ на хора с нараснала тревога и стрес да реализират по-дълъг и лек сън .

Предвиденото за продукта име е изключително уместно за случая - „ Гравитация “. То се предлага в няколко модела, като разликите сред тях идват главно от тежестта. Одеялото ще се предлага във разновидности от 6 до 12 кг. Разликите не са инцидентни, а са подбудени от желанието на производителите да предложат решение за всеки нуждаещ се от по-добър сън .

Според научните данни одеялото е най-ефективно, когато тежестта му подхожда на 10% от тежестта на този, който ще се завива с него.

Продължителните научни изследвания демонстрират, че доста по-тежкото от естественото одеяло в действителност може да укрепи съня . Според учените с високото си тегло новаторското одеяло доста сполучливо имитира резултата от прегръдката и основава чувство за успокоение. Постига се доста положителен резултат върху нервната система за релаксиране на съзнанието, улеснение на заспиването и подсилване на съня .

Проучване, извършено преди стартирането на тежкото одеяло на пазара, демонстрира, че 63% от хората, които са го тествали, са съумели да преодолеят проблемите със съня, предизвикани от нараснала тревога и стрес. Миналогодишно проучване добавя тези данни и демонстрира, че новаторската покривка оказва помощ сполучливо и на хора с хронично бодърствуване.

Свързани публикации.. Комфорт в спалнята – за какво спим по-добре на студено? 0 Кое е по-вредно – недоспиване или дълго излежаване? 0 Спане със сутиен – потребно ли е? 1

Наред с успокояващият съзнанието резултат, тежкото одеяло носи и други изгоди. Противно на общите упования, то сполучливо поддържа топлообмена на тялото и разрешава поддържане на естествената телесна температура нощем – нещо доста значимо за спокойния и пълностоен сън .

Разработването на новаторското одеяло идва като следващо изпитание на специалистите по съня да се разработят ефикасни и оптимално безвредни други възможности на сънотворните медикаменти във време, когато хроничните проблеми със съня се трансформират в опасност с световно значение.

Позитивният резултат на 12-килограмовите одеяла демонстрира, че решението на проблеми като бодърствуване, мъчно заспиване и постоянно пробуждане снощи може да се търсят и с новаторски и разнообразни от общоприетите средства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР