Борбата с машината: Асен Василев гласува от третия път, Никола

...
Борбата с машината: Асен Василев гласува от третия път, Никола
Коментари Харесай

Борбата с машината: Асен Василев гласува от третия път, Никола Минчев смени секцията


Борбата с машината: Асен Василев гласоподава от третия път, Никола Минчев смени секцията. Асен Василев съумя да гласоподава от третия път с машина. Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “, която се явява на изборите в коалиция с „ Демократична България “,
избра да гласоподава с машина.
В секцията в Хасково обаче имаше проблем с машината, на която той гласоподава. В града много машини не работеха и до обяд в 11 секции минаха единствено към гласоподаване на хартия.

„ Най-вероятно повода са непремерени промени в Изборния кодекс – смениха хартията, грамажа и изобщо целия развой – има някакви недоработени неща “, разяснява Василев, представен от bTV.

В неговата секция въпреки всичко имаше механик, който от време на време оправя устройството и той
в последна сметка съумя да гласоподава с него.
„ Най-важното е, че българските жители са излезли да гласоподават. Трябва да се даде ясна посока на страната – към едни естествени европейски приходи и един естествен европейски живот. Крайно време е да тръгнем напред “, сподели Василев,
откакто най-сетне съумя да гласоподава.
На развалена машина в Пета секционна комисия в Пловдив попадна лидерът на листата на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ Никола Минчев. Той дойде 20 минути по-рано пред Професионалната гимназия по дървообработване, с цел да гласоподава. Но членовете на 5 СИК го предизвестиха, че машината не работи.
„ Ами освен това състояние ще отида в другата
секция, въпреки всичко призоваваме хората да гласоподават с машини и не върви аз да го върша с хартия “, изясни някогашният ръководител на Народното събрание.

Той се възмути, че на много места машини са дали отводи и попита за какво не са били обезпечени аварийни.
„ Доставиха ни я още през вчерашния ден неработеща.
Изобщо не започва и през днешния ден си стои в куфара, а хората си я търсят “, изясни му Русана Чотова от 5-а СИК.

Според Минчев това не е инцидентно. „ Хората привикнаха с машините, тъй като е по-лесно и вотът е по-чист “, разяснява той.  И добави, че превесът е в интерес на машинното гласоподаване. Направило му усещане, че интензивността е по-ниска, само че се надява със стоплянето на времето тя да нарасне.
„ Гласувах за по-добра България.
Винаги има вяра “, разяснява Минчев.

Преди да упражни вота си, в коридора го засече преподавателката по етнология в Пловдивския университет проф. Мария Шнитер. „ На това му се споделя да улучиш момента “, разяснява тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР