Болниците в страната остават под силен натиск. Това показват данните

...
Болниците в страната остават под силен натиск. Това показват данните
Коментари Харесай

Болниците в страната остават под силен натиск

Болниците в страната остават под мощен напън. Това демонстрират данните от последното денонощие за хода на болестта. В същото време, обичайно за неделя, броят на новите случаи е невисок. 740 души са новозаразени при 4200 теста - това значи 18% дял на позитивните проби.

Настанените в болница са над 10 600, от които близо 750 са в интензивни отделения. Излекуваните са повече от инфектираните – 858. Починали са 82-ма души.

По данни на здравното министерство, заетостта на болничните кревати, избрани за COVID-19, в страната е приблизително 75%. Лек спад има и в 14-дневна заболеваемост за страната. Вече е 713 на 100 000, по отношение на 716 през вчерашния ден. Общо 20 области усъвършенстват индикаторите си по отношение на през вчерашния ден.

А министър председателят Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов инспектираха през днешния ден идването на над 60 хиляди дози ваксини на „ Пфайзер “.

Министър-председателят съобщи, че " до момента в който се сформира новото държавно управление, значимо е всеки ден да се гледат уговорките. " Премиерът подчертава, че е заречен на българите да имат най-хубавите ваксини против COVID-19, които да са безвъзмездни и доброволни. Този ангажимент към този момент е изпълнен, и съгласно Борисов никой не може да каже, че няма ваксини.

Следващият понеделник в клас се връщат част от учениците. Тази седмица се чака здравните и просветителните управляващи да показват график за ротационен принцип на образование. Към момента фамилиите, които са подали заявки за отдалечено образование по избор, са 1551.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР