Болницата в Шумен е в критична ситуация заради растящия брой

...
Болницата в Шумен е в критична ситуация заради растящия брой
Коментари Харесай

В МБАЛ-Шумен не достигат леглата за пациенти с Covid-19

Болницата в Шумен е в сериозна обстановка поради растящия брой заболели с Covid-19. Лечебното заведение  няма опция да разкрива нови кревати. В момента там се лекуват 239 са пациeнти с тежка коронавирусна зараза, седем души са в интензивния бранш.

Заради дефицит на кревати, петима от болните са били пренасочени към Търговище.

Директорът на лечебното заведение лекар Димитър Костов сподели, че помощ търсят пациенти, които  към този момент са в приблизително тежко и тежко положение, а болничното заведение е достигнала лимита си и няма опция за откриване на спомагателни кревати, които да поемат инфектираните с ковид.

Според него в Шуменска област би трябвало да се подхващат фрапантни ограничаващи ограничения, с цел да не бъдат изгубени още човешки животи. Вчера са умряли 10 10 заболели с ковид, през днешния ден - още двама.

" Може би всички би трябвало да осъзнаят, че това е покруса за всички. Това, което беше есента, на процедура имаше резултат и докара в действителност до спад на заболеваемостта. Това е тотално отваряне на градини, ясли, заведения ", сподели Димитър Костов.

Дали учениците от начална степен в Шуменска област ще преминат на отдалечено образование и дали  отново ще бъдат затворени заведенията ще стане ясно по-късно през днешния ден след съвещанието на Областния спешен щаб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР