Болницата в Червен бряг получи като дарение съвременно оборудване за

...
Болницата в Червен бряг получи като дарение съвременно оборудване за
Коментари Харесай

Болницата в Червен бряг получи съвременно оборудване за АГ-отделението си



Болницата в Червен бряг получи като подаяние модерно съоръжение за отделението по акушерство и гинекология, оповестиха от община Червен бряг.

Дареният неонатален развъдник за новородени е на стойност 6 800 лв. и е създаден в Италия. Освен че обезпечава комфорт за бебето с нужната топлота, мокрота, О2 и лампа за фототерапия, кувьозът е задоволително огромен, с цел да побере и по-голямо по размери новородено. Вграденият измервателен апарат в апаратурата демонстрира, че оптималното натоварване на легловата й част може да доближи 10 кг.

Модерната инсталация е дарена с помощта на фондация "Лазар Радков " - водещ на акцията "Капачки за Бъдеше ", с финансовата поддръжка на план "Десислава Николова - „ Подари благополучие ". Организаторите на благотворителната самодейност Лазар Радков и Мартина Йорданова са научили от завеждащия на родилното поделение доктор Цеков, че наличната техника, с която са разполагали до момента в Червен бряг, е мощно амортизирана. Болницата имала единствено един остарял кувьоз, а броят на недоносените бебета е годишно към 15 на 100.

Дарителите са получили признателност от доктор Никодим Нинов - шеф на Многопрофилната болница за интензивно лекуване - Червен бряг, и от лекарите в АГ-отделението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР