Болница Н. И. Пирогов“ обяви създаването на детски библиотеки на

...
Болница Н. И. Пирогов“ обяви създаването на детски библиотеки на
Коментари Харесай

Болница "Пирогов" инициира създаването на детски библиотеки в клиники и отделения

Болница „ Н. И. Пирогов “ разгласи основаването на детски библиотеки на територията на всички клиники и отделения, където се одобряват и лекуват деца до 18-годишна възраст. Сред първите, които поддържаха самодейността на лечебното заведение, са 10 издателства.

Всеки е добре пристигнал, когато желае да подари книга в болница " Пирогов ", сподели шефът професор Иван Поромански.

" Това е доста хубава концепция точно заради обстоятелството, че сякаш в последно време се не помни книгата, повече е всичко в интернет средата, доста неща има там, само че друго е да пипнеш една книга и да я прелистиш ".

През незабавния кабинет на болница " Пирогов " са минали близо 23 хиляди деца предходната година. От тях 18 хиляди са останали за лекуване, сподели шефът на детската хирургия професор Христо Шивачев.

" Това, което в този момент желаеме да доразвием, е да дадем книгите в ръцете на децата, психосоциалната поддръжка и да ги научим, че има нещо друго, че болничното заведение не е нещо толкоз ужасно ".

Инициативата " Дари книга в " Пирогов " е отворена. Всеки, който обича, може да подари книга на децата, които се лекуват в болничното заведение, по този начин, както го направиха представителите на 10 български издателства.

" Казвам се Катя Антонова. Мисля, че това е една самодейност, която всеки ще прегърне. Знам какъв брой е значимо това, което всички тук вършат за нашите деца. Надявам се в този момент пък ние да създадем нещо за дечицата, които ще са пациенти на това лечебно заведение ".



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР