Болница Лозенец“ ще стане интензивен център за лечение на пациенти

...
Болница Лозенец“ ще стане интензивен център за лечение на пациенти
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ става интензивен център за пациенти с Covid

Болница „ Лозенец “ ще стане натоварен център за лекуване на пациенти с Covid-19. Десет кревати за лекуване на пациенти с Covid, нуждаещи се от интензивна грижа, се откриват още на следващия ден в болница „ Лозенец “ в София, разгласи заместител здравният министър Димитър Петров. До понеделник леглата там би трябвало да станат най-малко 40.

Още кревати ще се разкриват поетапно и в други лечебни заведения, съобщи заместител здравният министър.

Между 40 и 60 кревати ще се открият и в Многопрофилна белодробна болница „ Св. София “. Крилото, планувано за пациенти с ковид е към болница „ Св. Иван Рилски “.

" Там стаите са съвсем подготвени, има О2, ще се закупят респиратори, монитори, мониторни системи и всичко належащо. Ще бъде непрекъсната база, която става като аварийна база за интензивно лекуване на Covid, вероятно и на други инфекции, в случай че се появят, като нужда. Идеята е да се изпращат екипи от други лечебни заведения, основно такива, които не лекуват Covid ".

Когато отделението не е заето от Covid заболели, ще действа като лечебно към „ Св. Иван Рилски “. Около 24 лекарски екипа ще са нужни на това поделение, добави Петров.

От на следващия ден или от понеделник ще бъде спряна плановата активност на лечебните заведения в София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР