Болидът, с който 7-кратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер

...
Болидът, с който 7-кратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер
Коментари Харесай

Продават първия болид на Михаел Шумахер с начална цена €1.45 млн.

Болидът, с който 7-кратният първенец във Формула 1 Михаел Шумахер взе участие за първи път в съревнование за Гран при от Кралските гонки - Jordan 191, е препоръчан за продажба, съобщава motorsportmagazine.com.

Легендарният немски водач дебютира в F1 в надпреварата за Гран при на Белгия през август 1991 година, като смени в тима на " Джордан " попадналия в пандиза Бертран Гашо. За старта отборът бе подготвил три шасина 191-5, 191-6 и резервното 191-4.

Бъдещият популярен първенец, който в никакъв случай по-рано не бе пилотирал Jordan 191, седна в болида и незабавно мина обиколката много по-бързо от съотборника си Андреа де Чезарис. Италианецът даже реши, че нещо с неговата кола не е наред и се реалокира от своя болид №6 в болид №4. Тогава Шумахер се реалокира в оставената от Де Чезарис машина и реализира осмо време в първата свободна подготовка, което Де Чезарис по този начин и не усмя да усъвършенства.

В квалификациите Шумахер още веднъж бе по-бърз от съотборника си, който се върна зад кормилото на 191-6 - германецът бе седми, а италианецът 11-и. В надпреварата обаче Шумахер отпадн още в първата обиколка поради проблем със сцеплението.

Сега на продажба в интернет платформа е изложено точно шаси №6, като началната му цена е 1.25 млн. паунда (1.45 млн. евро).

Впрочем, Шумахер повече не направи нито едно надпревари за " Джордан ", а мина в " Бенетон ", където завоюва първите две от седемте си международни трофеи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР