Болезненият за инвеститорите спад на глобалната цена на златото, е

...
Болезненият за инвеститорите спад на глобалната цена на златото, е
Коментари Харесай

Защо златото поевтинява и защо това е временно 

Болезненият за вложителите спад на световната цена на златото, е напряко абсурден при към този момент очевидната международна рецесия и възходящата неустановеност.

Причината е елементарна: Съединените щати съумяха да яхнат възходящата суматоха, като по едно и също време с това покачиха лихвените проценти и демонстративно унищожиха своя политически васал и стопански противник Европейския съюз, с цел да вземат неговия капитал, технологии и младост.

Износът на безпорядък за дестабилизиране на света и завземане на неговите финансови, интелектуални и човешки запаси, стартиран от Съединените щати върху руините на Югославия в средата на 90-те години на предишния век, навлиза във финалната фаза – на изяждане на личните си прислужници.

Нагледността на този развой безапелационно демонстрира на спекулантите по света къде е безвредното леговище в този момент и макар спада на фондовия пазар, те се ориентират към $ и американските държавни облигации, като по този метод поддържат бюджетния недостиг на Съединени американски щати.

Да, този напор е патологично непълен за апетитите на американската администрация (особено поради намаляването на вложенията на доста държави), само че няма различен финансов опиат, който да основава илюзията за сигурност в света сега. А американските държавни облигации имат едно значимо преимущество пред златото: въпреки всичко се получава някаква рента.

Задълго ли е?

Щатският $ сега остана без съперници, нито под формата на биткойни, нито под формата на стандартни валути. Цените на фючърсите на храните краткотрайно се намаляват от нашия експорт, фючърсите на петрола са в неустановеност с помощта на сегментирането на международния пазар, което към момента следва да бъде разбрано.

Колко дълго ще е добре доларът?

Не доста, тъй като той се „ изяжда “ не от външните съперници, а от изчерпването на самата система, която доларът символизира и обслужва, и от твърдата ориентировка на американския политически хайлайф към предпочитано заличаване на другите страни, а не към развиване на тяхната лична.

Достатъчно е да се уточни порочността на привличането на европейската промишленост към себе си: защото то е съпроводено от унищожаването на Европа, нейните артикули просто няма да намерят нужното търсене.

В резултат на това, изоставяйки взаимноизгодното съдействие, Съединените щати даже не можаха да останат на равнището на прословутата " игра с нулева сума ", преминавайки към взаимно заличаване – единствено че тяхният развой на заличаване просто ще върви доста по-бавно, а самите те ще притеглят капитали от целия свят, само че не за тяхното повишаване, защото Съединени американски щати към този момент не са развъдник за тяхното развъждане, а пещ за изгарянето им.

Когато това стане явно – надали тъкмо по време на междинните избори, които демократите към този момент се готвят да откраднат както президентските, само че при всички случаи още през 2023 година ще пристигна времето за сакралния метал.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР