Болести, лоша хигиена на живот, електромагнитни излъчвания... кои са факторите,

...
Болести, лоша хигиена на живот, електромагнитни излъчвания... кои са факторите,
Коментари Харесай

Всички мъже подценяват това, но то може да бележи целия им живот

Болести, неприятна хигиена на живот, електромагнитни предавания... кои са факторите, които лишават мъжа от щастието да стане баща Канадско изследване потвърди, че мъжете подценяват рисковете, защото не познават аргументите, които водят до неплодородие, написа noviteroditeli.bg, базирайки се на parents.fr.
Анкетата е извършена от Института Lady Davis в Квебек и обгръща 701 мъже. Резултатите ясно сочат, че те нямат визия за рисковите фактори, без значение на каква възраст са, равнището им на обучение и приходите. Мъжете съумели да назоват едвам половината от рисковите фактори и заболяванията, които се отразяват на броя и на качеството на сперматозоидите.

И това е забавно: 5 признака, че имате спад в равнищата на тестостерон - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Сред рисковете, които познават са: ракът, тютюнопушенето и използването на стероиди.

Неизвестни и мощно подценени за тях обаче остават – сърдечносъдовите заболявания, диабетът, честото каране на велосипед, както и непрекъснатата приложимост на преносимия компютър, който седи в скута или на коленете.

„ Мъжете не са склонни да задават въпроси, свързани със здравето си, евентуално по тази причина не са добре осведомени и за безплодието “, изяснява доктор Зелкович, началник на изследването.

Добрата вест е, че близо 60 % желаят да научат повече по тематиката, а една трета от интервюираните имат паники за плодовитостта си.

Според специалисти положителното информиране е неотложно, тъй като през последните 20 години броят на мъжете, които имат репродуктивни проблеми, нараства с бързи темпове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР