Божията майка винаги е била застъпница и покровителка. Тя предпочита

...
Божията майка винаги е била застъпница и покровителка. Тя предпочита
Коментари Харесай

Чудесата от Зейтун и Фатима: явяванията на Богородица в историята досега

Божията майка постоянно е била застъпница и настойничка. Тя избира да бъде невидима, когато върви по Земята, само че от време на време се явява на хората, когато имат изключително потребност от нейната отбрана или би трябвало да каже нещо доста значимо за бъдещи събития.

Иконата, която се изписала сама

Тази икона се съхранява в молдовския Богоявленски скит, който се намира на Атон. През 1863 година игуменът на този манастир, съпроводен от няколко монаси, отишъл в Молдова по отшелнически каузи.

Пристигайки на мястото, светогорските монаси решили да поръчат икона на Божията майка за своя храм. Те се обърнали към благочестивия художник на преклонни години. Името му било Георги Николаев.

Монасите го помолили да нарисува иконата по време на пост, т.е. преди ястие, и да не употребява помощта на своите възпитаници, които можело да не бъдат толкоз праведни.

Иконописецът се съгласил и откакто получил благословията, се захванал за работа. Скоро иконата била съвсем подготвена, оставало единствено да се изрисуват светите лица на Богородица и Младенеца Христос.

И тук нещо се объркало. Живописецът по този начин и не можел да изрисува лицата. Огорченият дъртак разказал на монасите за своя неуспех.

Атонските монаси посъветвали иконописеца да се обърне с молитва към самата Богородица. Той го направил и също по този начин усилил поста си. След няколко дни усърдна молитва влезнал в работилницата, с цел да приключи работата.

Приближавайки се до иконата, заледен от учудване – ликовете на Богородица и Младенеца били изписани от нечия невидима ръка. Те били прелестни.

Случило се необикновено знамение. Божията майка чула смирените и горещи молебствия.

Висшето духовенство деликатно прегледало иконата и признало станалото знамение за истина. Пред иконата бил отслужен молебен и водосвет, след което хората се поклонили на божествените ликове.

Иконата се оказала чудотворна, способна да лекува и да прави чудеса.

Фатимското знамение

 Пророчествата от Фатима. На 13 май 1917 година Богородица се явила на три овчарчета

В дребното португалско градче Фатима доскоро повече от 100 години се случи същинско знамение. Дева Мария се явила на три деца, които пасели овце в продължение на шест месеца. Тя ги инструктирала да предадат нейните три послания за човечеството.

Това знамение било публично прието от Католическата черква. Две от трите пророчества бяха оповестени съвсем незабавно, третото към момента се пази в тайните архиви на Ватикана. Знае се единствено, че е обвързвано с Русия.

По време на първото си появяване Богородица сподели на децата ужасни картини на пъкъла, а по-късно сподели, че Първата международна война е към своя край, само че в случай че хората не спрат да хулят Бога, ще стартира още по-страшна Втора международна война.

Във второто предсказване Дева Мария споделила, че Господ ще накаже човечеството, в случай че Русия не се посвети на Нейното непорочно сърце. Когато Русия се обърне към Бога, ще настъпи мир, само че в случай че не се вслуша още веднъж, тогава хората ще се изправят пред война. Безбожието ще се популяризира по цялата Земя и доста нации ще бъдат унищожени.

Третото обръщение на Божията майка остава мистерия, то е надеждно прикрито от светите отци на Ватикана.

Тук също сме разказвали за чудото Фатима: Пророчествата от Фатима. На 13 май 1917 година Богородица се явила на три овчарчета

Чудото в Зейтун

 Чудото в Зейтун (Египет), когато Дева Мария се явила пред хиляди очевидци

В предградие на египетската столица Кайро, което се назовава Зейтун, се случило необикновено знамение – явяването на Дева Мария. Но за какво в Египет, въпреки всичко там се проповядва исляма? Може би, с цел да поддържа дребното християни, на които им е толкоз мъчно да живеят измежду мюсюлмани?

Или тъй като точно в Египет Мария, Йосиф и дребният Исус в миналото са почивали под смокинята, когато са бягали от жестокия Ирод.

През 1925 година в Зейтун е издигната снежнобяла християнска черква с пет купола, над която през април 1968 година се появява блестящ облик на Дева Мария. Тя била коленичила на купола на църквата с лице към кръста.

В продължение на три години тя се появява над храма. Тя била забелязана от хиляди поклонници, които се събирали всеки ден под стените на църквата. Понякога хората виждали ярки светлини или бели гълъби, само че най-често се появявала самата Богородица, облечена в светеща дреха от синьо и розово.

Отначало в храма идвали единствено египтяни, само че по-късно почнали да идват поклонници от цялостен ​​свят. Всички желали да видят чудото на явяването на Пресвета Богородица. Тогава мнозина получили излекуване.

Хората се молели, всеки на своя език и съгласно обичая си, само че всеки славел Господа и Богородица.

Тук сме разказвали повече за въпросното знамение: Чудото в Зейтун (Египет), когато Дева Мария се явила пред хиляди очевидци

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР