Богатството на европейските милиардери се е увеличило и достигна 3

...
Богатството на европейските милиардери се е увеличило и достигна 3
Коментари Харесай

Forbes: За година милиардерите в Европа са забогатели с трилион долара

Богатството на европейските милиардери се е нараснало и доближи 3 трилиона $, откри Forbes. Най -богатите хора в света са останали значително предпазени от финансовите вреди, които аргументи пандемията от ковид.

В оповестената от списание Forbes ранглиста на международните милиардери за 2021 година попадат имената на 628 европейски милиардери, спрямо 511 през миналата година. Всички те дружно са с 1 трилион $ по-богати, в сравнение с преди година, което допуска, че за хипер богатите пандемичната година е била доходна, разяснява изданието, съобщи БНР.

Френският магнат на първокласни артикули Бернар Арно остава на трето място измежду най-богатите в света, макар че положението му от 150 милиарда $ се е нараснало съвсем двойно спрямо предходната година вследствие на пробив в цената на акциите на LVMH.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Милиардерът управител на хедж фондове сър Крис Хон получи бон...

Испанският магнат за бърза мода Амансио Ортега е вторият най-богат в Европа със 77 милиарда $. Макар че това е с 20 милиарда $ повече от преди година, тази година той падна в класациите най-богат хора в света до номер 11.

Към редиците на най-богатите тази година са се включили 72-ма нови европейски милиардери, в това число изпълнителният шеф на Axel Springer Матиас Дьопфнер (след като получи като подарък акции на стойност 1,2 милиарда $ от притежателя на медийния колос Фриде Спрингър) и създателят на Checkout.com Гийом Пусас от Швейцария, чийто дял в частната компания за електронна търговия възлиза на към 9 милиарда $.

В редиците на милиардерите се върнаха създателят на easyJet Стелиос Хаджи-Йоану от Гърция и тримата братя германци - създатели на Rocket Internet - Оливър, Марк и Александър Самвер.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американски учени отхвърлиха изследване, направено преди десетилетие, което твърди, че равнището на благополучие...

От листата на най-богатите хора за 2020 година са умряли седем европейски милиардери,, Хайнц Херман Тиле от Германия, Бенджамин де Ротшилд от Швейцария, Мануел Хове от Испания, Дмитрий Босов от Русия, Дейвид Барклай от Англия и Арне Вилхелмсен от Норвегия.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР