Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като

...
Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като
Коментари Харесай

Защо най-богатите хора в Китай се притесняват за парите си?

Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като президентът на страната Си Дзинпин подхвана акция, целяща преразпределение на благосъстоянието, заможните китайци заеха защитна поза, триейки регистрации в обществени мрежи и прехвърляйки средства в очакване на идващите събития.

Всичко това е ново за горната класа в Китай, която от дълги години се възползваше от бурния стопански напредък и относително меката политика на китайските управляващи по отношение на персоналните благосъстояния.

Страната създава по един нов милиардер всяка седмица през 2021 година, закръгляйки ги до 750 души – повече от Индия, Русия и Германия взети дружно и тъкмо зад Съединени американски щати, където има 830 милиардера, по данни на Bloomberg Billionaires Index.

Сега обаче настроенията са много по-минорни. Властите дадоха уверения, че стремежът към разцвет няма да съставлява „ плячкосване на богатите “, само че към този момент се чуват гласове, че опитът на Китай да понижи пропастта сред небогати и богати е тормозил висшите ешалони, написа Bloomberg.

Основно терзание е неяснотата какво тъкмо значи реториката на управляващите и какви ще са идващите ходове. Засега Пекин е наложил ограничавания, които засягат необятен набор от промишлености и работни практики, провокирайки прояви на филантропия (нещо, което се счита за форма на преразпределение на богатството) и намерено приказва за нов налог върху имуществото.

„ Преди няколко години, хората се притесняваха само по какъв начин тъкмо да влагат ”, разяснява Ехо Жао, сътрудник, които поучава заможни клиенти в компанията Shanghai SF Law Firm. Понастоящем богатите към този момент не са толкоз подготвени да рискуват.

Това се удостоверява и от обстоятелството, че всички финансови съветници, които са коментирали събитията пред Bloomberg са поискали да останат анонимни заради високата тактичност на тематиката.

Първата стъпка, която подхващат заможните китайци е да избегнат опцията да притеглят внимание в обществените мрежи, споделят финансови съветници.

През последната година, войска от интернет консуматори, употребява изявления в обществените мрежи, от време на време от преди години, с цел да нападна звезди, учени или всеки, които наподобява некоректен към Китай. Онлайн тълпите постоянно наподобяват окуражени, в случай че не непосредствено наети, от държавните организации в страната.

Основателят на компанията за доставка на храна Meituan, Уан Син, загуби 2.5 милиарда $ откакто тайнствен негов пост в обществените мрежи бе разяснен като рецензия към държавното управление. Срещу актрисата Джън Шуанг започва следствие за отбягване на налози, като също така й беше подредено да заплати 299 млн. юана (61 млн. долара) вследствие на скандал за сурогатното майчинство избухнал в обществените мрежи.
Защита на благосъстоянието
Нервни китайски клиенти от ден на ден се откъсват от обществените мрежи, в това число Weibo, платформа наподобяваща Twitter, разяснява финансов консултант, опериращ в Хонконг.

Заможните китайци всеобщо отхвърлят появи в медиите, като все по-често провеждат благотворителни акции посредством фирмите си, с цел да поддържат невисок профил.

Преди не доста време, не се смяташе за извънредно най-богатите хора в Китай да знаят точното тегло в килограми на сумата от 1 млн. юана в хонконгски долари, защото бе честа процедура парите да се изнасят през граница.

Стриктните финансови ограничения ограничиха жителите на Китай до прехвърляния на задгранична валута, съответстваща на до 50 000 $ годишно, което предизвика заможните китайци да намерят заобиколни пътища за предпазване на положението си в чужбина.

Нови правила и COVID-19 пандемията, направиха тези практики много по-трудни.

Затварянето на границите и политиките по налагане на карантина, ограничиха опциите за овакантяване на Китай, с или без куфарче цялостно с пари в брой.
 Най-богатите в Китай са спечелили 1,5 трилиона $ през 2020 година Най-богатите в Китай са спечелили 1,5 трилиона $ през 2020 година
Най-богатите хора в Китай са спечелили рекордните 1,5 трилиона $ през 2020 година, което е повече от последните пет години, взети заед...

Също по този начин Пекин на процедура забрани търговията с криптовалути, правейки я противозаконна, пресичайки един от най-новите способи за изнасяне на пари зад граница.

Това докара до скок в търсенето на нерегламентирани практики за парични прехвърляния и увеличи разноските по сходни интервенции. Банкери споделят, че някои клиенти се оплакват от комисионните, които са скочили до 20%, по отношение на едноцифрената стойност, която поддържаха преди година.

За тези, които желаят сами да се оправят, към момента съществува опция за peer-to-peer прехвърляния, където механически парите не минават границата.

Тази процедура разчита на мрежа от бизнес сътрудници, като човек прави вътрешен трансфер към някой, който се намира на територията на Китай, който от своя страна трансферира сума пари със същата равноценност от своята сметка в чужбина към задграничната сметка на стартиралия процеса.
Въпрос на време
Понастоящем Китай не полза с налози наследствата, само че заможните се тормозят, че е просто въпрос на време това да се случи, разяснява частен банкер.
 Най-богатите 10% от американците имат близо 90% от всички акции в Съединени американски щати Най-богатите 10% от американците имат близо 90% от всички акции в Съединени американски щати
Най-богатите 10% от американците към този момент имат цели 89% от всички акции, държани от семействата в Съединени американски щати. Това е рекорден дял, който д...

Притесненията подвигат интереса към фамилни тръстове, основани за за прекачване на благосъстояние и делене и отбрана на активи. Активите в сходни тръстове могат да надвишават сумата от 10 трилиона юана до края на тази година, сочи прогноза на China Merchants Bank.

Но към този момент остава неразбираемо какво равнище на отбрана може да предложи един концерн, защото това е относително нова процедура в Китай, излиза наяве от концерн управител, основан в Пекин.

За оптималната отбрана, той поучава клиентите си да запазят допустимо минимален надзор върху всички активи в концерн. Това може да бъде мъчно за бизнесмените, в случай че желаят да включат личен капитал.

Поради несигурността на китайските взаимни фондове, ползата към офшорни тръстове се ускорява, излиза наяве от Питър Ч’нг, специалист в тези практики.

Популярни са дестинации като Каймановите острови, Бермуда, Британските Вирджински острови и други места, които пазят финансовите активи от задграничните закони.
 Кои са най-богатите хора в Съединени американски щати? Кои са най-богатите хора в Съединени американски щати?
Отминаващата година надали ще бъде запомнена с положително от мнозина. Това обаче не важи за най-богатите хора в Съединени американски щати. Даже в противен случай. Най-бог...

За локалните вложители, общият разцвет в действителност носи неустановеност, разяснява Адриан Зуерхер, началник световно систематизиране на активите в UBS Global Wealth Management Chief Investment Office.

„ Ние сме внимателни в области, които са по-малко стратегически и съветваме клиентите да прегледат възобновимата сила и електрическите транспортни средства, области, които ще се възползват от политическия фокус върху върху нововъведенията и зелените технологии. ”, споделя той.

Експерти поучават китайските си клиенти да усилят интернационалните си експозиции. В Китай, сходно на всички места, портфолиото на доста вложители са преразпределени към локални компании.

Китайските тържища оформят жестоко 10% от капитализацията на световния пазар на акции, само че изчисленията на световна частна банка сочат, че китайските клиенти „ държат някъде сред 30% и 50% от активите си на домашния си пазар ”.

Международните експозиции могат да се преглеждат като метод за хеджиране на риска от локални стопански шокове или продължителни проблеми на китайския парцел пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР