Боевете в Мариупол продължават, заяви управителят на Донецка област часове

...
Боевете в Мариупол продължават, заяви управителят на Донецка област часове
Коментари Харесай

Боевете в Мариупол продължават, ТАСС: 120 излязоха от подземията на "Азовстал"

Боевете в Мариупол не престават, съобщи шефът на Донецка област часове след следващия ултиматум на съветските войски към украинските елементи в града да се предадат.

" Бранителите са подложени на тежки бомбардировки, танкове вземат участие в уличните боеве ", сподели шефът Павло Кириленко пред Си Ен Ен.

Руската организация ТАСС заяви, че 120 поданици на Мариупол са  излезли от подземия край завода " Азовстал ", с цел да потърсят леговище при сепаратистките войски.

 Кадър от недатирано видео с дрон, оповестено за първи път от командира на милицията на ДНР Александър Ходаковски и предоставено от Общинския съвет на Мариупол, демонстрира пушек, който се издига от стоманодобивния цех Азовстал по време на въздушни удари в Мариупол, Източна Украйна, 18 април (разпространено на 19 април 2022 г.). Руското министерство на защитата на 19 април 2022 година разгласява изказване, в което приканва украинските сили в Мариупол да прекратят всевъзможни военни дейности и да сложат оръжието си. Градският съвет на 18 април 2022 година посредством техния формален Telegram канал заяви, че минимум 1000 цивилни се намират в подземните убежища на металургичния комбинат и че съветските сили са пуснали тежки бомби върху завода Азовстал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР